Nuon tekent overeenkomst voor installatie 33.000 zonnepanelen

Energieleverancier Nuon gaat een totaal van 33.000 zonnepanelen leveren aan Merin, een grote eigenaar en verhuurder van bedrijfsruimtes. De zonnepanelen zullen worden geïnstalleerd op 7 van de in totaal 100 gebouwen die Merin in eigendom heeft. Het aantal zonnepanelen dat Nuon zal installeren zal gelijk staan aan de oppervlakte van 12 voetbalvelden.

 

Zonne-energie voor 2600 huishoudens

De 33.000 zonnepanelen die Nuon zal gaan installeren zullen goed zijn voor ruim 8 GWh zonne-energie. Dit staat gelijk aan 30% van Merin’s energieverbruik en het gemiddelde energieverbruik van ongeveer 2600 Nederlandse huishoudens. Met deze opbrengst is dit direct een van de grootste zonnedakprojecten in Nederland tot nu toe.

 

Grootste zakelijke deal

Door deze grote deal met Merin heeft Nuon in 2018 al direct meer zakelijke zonnepanelen verkocht dan in 2017. Hierdoor lijkt 2018 en erg goed jaar te worden voor de zakelijke zonafdeling van Nuon. In de komende weken zal het team van Nuon gaan starten met de voorbereiding en engineering van het enorme zonneproject. Wanneer dit gereed is zal Nuon starten met de daadwerkelijke installatie van de zonnepanelen. Nuon verwacht dat het grootste deel van de zonnepanelen nog in 2018 worden geïnstalleerd.

 

Sterke impuls duurzaamheidsambities

Het enorme zonneproject dat de bedrijven samen gaan uitvoeren zal een flinke impuls zijn voor de duurzaamheidsambities van Merin en Nuon. Zo heeft het project direct impact op de CO2-uitstoot van beide bedrijven. Dit is voor Merin onder andere belangrijk aangezien er steeds stengere regels komen ten aanzien van de duurzaamheid van kantoorgebouwen. Zo mag er in een kantoorgebouw jaarlijks slechts feitelijk 50 kWh stroom per m2 verbruikt worden. Deze regels zijn onder andere omschreven in het Klimaatakkoord van Parijs.

 

“Merin onderzoekt de mogelijkheden om dit ook in de bestaande gebouwen te bereiken. Het partnerschap met Nuon is daarin een belangrijke stap. Het streven is om uiteindelijk alle energie die in Merin-gebouwen wordt gebruikt, ook op te wekken via onze gebouwen. Daarnaast investeren we bijvoorbeeld in het certificeren van onze Property Managers tot BREEAM-NL experts en hebben we er voor gezorgd dat alle Merin-gebouwen eind dit jaar voorzien zijn van een groen energielabel.’’ aldus Bas van Holten, CEO van Merin.

 

Profiteren van de kracht van de zon

Nuon draagt als grootste energieleverancier van Nederland graag bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van kleine en grote bedrijven. Om deze reden wil het dit model van ook graag uitbreiden in heel Nederland. Op deze manier kunnen nog meer bedrijven profiteren van de kracht van de zon.

 

‘’Dit soort partnerschappen met het bedrijfsleven gaat een grote rol spelen in de energietransitie en het behalen van de klimaatdoelstellingen. Wij zijn blij dat we samen met Merin kunnen werken aan onze doelstelling om binnen één generatie onafhankelijk van fossiele brandstoffen te worden.’’ aldus Nuon-CEO Peter Smink. “

 

Wilt u ook graag verduurzamen en minder stroom verbruiken? Lees hier dan alles over het huren van zonnepanelen bij Nuon! Momenteel ontvangt u uw zonnepanelen nog 3 maanden gratis ook!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave