Eneco verlengen of overstappen?

Wanneer u klant bent bij Eneco, en uw contract loopt bijna af, dan kunt u er voor kiezen om uw overeenkomst te verlengen. Ongeveer 3 maanden voor het aflopen van uw contract ontvangt u van Eneco bericht over uw verlengaanbod. Maar is het wel slim om op dit aanbod in te gaan? Of kunt u beter overstappen naar een andere energieleverancier? Dit hangt af van diverse factoren. Benieuwd of u het beste Eneco kunt verlengen of beter kunt overstappen? Check dan hieronder enkele van onze tips en aanbevelingen.

 

Eneco verlengen of overstappen?

 

Bent u een tevreden klant?

Als eerst is het belangrijk of u tevreden bent met Eneco als uw energieleverancier. Bent u niet tevreden over de service en dienstverlening van Eneco? Dan is dit een goede indicator om verder te kijken naar een andere energieleverancier. Is de service en dienstverlening goed? Dan is dit een belangrijke indicator om klant te blijven. Ondanks dat de service belangrijk is wilt u natuurlijk ook niet veel te veel betalen. Dit is dan ook de volgende factor die bepaalt of u het beste kunt overstappen of het beste klant kunt blijven.

Niet tevreden met Eneco? Gebruik dan onze energievergelijker en stap over!

 

Hoe voordelig is het verlengaanbod van Eneco?

Wanneer Eneco u een verlengaanbod verstuurt dan is het belangrijk om te kijken of de tarieven concurrent zijn. U wilt toch niet veel te veel betalen? Om deze reden raden wij u aan om uw verbruik in te voeren in een energievergelijker. Zo ziet u direct wat u bij Eneco gaat betalen, en bij een van de concurrenten. Is Eneco een stuk duurder? Dan is het wellicht verstandiger om over te stappen. Is het aanbod van Eneco redelijk voordelig? Dan kunt u verlengen wanneer u tevreden bent met de dienstverlening. Let wel op, overstappen is bijna altijd voordeliger! Zo kunnen overstappers momenteel tot wel €400,00 besparen!

 

Kiest u ook voor duurzaam?

Naast het feit dat u een goede service en tarieven wilt is het voor sommige mensen ook belangrijk om duurzame energie te ontvangen. Kiest u ook graag voor duurzaam? Dan is Eneco een van de beste opties. Het is namelijk de duurste energiereus binnen Nederland. Maar naast Eneco zijn er nog heel veel duurzame kleinere energieleveranciers. Deze energieleveranciers zijn nog duurzamere en halen vaak enkel energie uit Nederland. Hierbij gaat het om onder andere Qurrent, Vandebron, Pure Energie, Powerpeers en Greenchoice. Benieuwd welke duurzame energieleverancier voor u het voordeligste is? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Met onze vergelijker kunt u filteren op bijvoorbeeld ‘’Groene Energie uit Nederland’’ en ‘’CO2-gecompenseerd aardgas’’. Zo ziet u direct welke duurzame energieleverancier lekker voordelig is!

 

Eneco niet verlengen?

Kiest u er voor om Eneco niet te verlengen? Dan is het slim om op zoek te gaan naar een nieuwe energieleverancier. Dit kunt u onder andere doen met onze energievergelijker. Wanneer u een goede nieuwe deal hebt gevonden dan kunt u zich bij deze energieleverancier aanmelden. Uw nieuwe energieleverancier zal er voor zorgen dat uw contract met Eneco wordt opgezegd. Zelf hoeft u enkel eenmalig uw meterstanden door te geven. Op basis van deze meterstanden kan er namelijk een eindafrekening gemaakt worden. Meer weten? Lees hier meer over het overstappen van energieleverancier!

 

Kom op tijd in actie!

Wanneer uw energiecontract met Eneco bijna afloopt dan is het verstandig om tijdig in actie komen. Wanneer u niks laten horen aan Eneco dan zult u automatisch overgaan op een flexibele overeenkomst met een variabel energietarief. Deze tarieven liggen bijna altijd hoger waardoor u flink meer gaat betalen. Daarnaast kunt u ook niet profiteren van een welkomstkorting die u bij een nieuwe energieleverancier waarschijnlijk wel zal krijgen. Hierdoor zult u jaarlijks nog duurder uit zijn.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Eneco verlengen of overstappen?”

Inhoudsopgave