NLE en Greenchoice dringen aan op splitsing Eneco en DELTA


enkeltarief-dubbeltarief-enkele-dubbele-meter-energie

Brief aan minister Kamp

De bestuursvoorzitters van energieleveranciers de Nederlandse Energie Maatschappij en Greenchoice dringen er bij minister Kamp op aan door te gaan met de splitsing van concurrenten Eneco en DELTA. Dit doen zij na dat de Hoge Raad heeft vastgesteld dat de splitsingswet niet in strijd is met het EU-recht.

In een brief aan minister Kamp geven de energieleveranciers aan dat deze regels nodig zijn voor een gelijk speelveld. Daarnaast beschuldigen ze energiebedrijf Eneco van emotionele chantage door te breken met het energieakkoord.

Eneco en DELTA mikpunt

De bestuurders wezen in de brief tevens op mislukte investeringen die DELTA met het netwerk als onderpand kon ondernemen, waardoor honderden miljoenen dividend verloren gingen. Ook de werkgelegenheidsargumenten en het feit dat grote investeringen in duurzame energie niet mogelijk zijn zonder de financiële zekerheid die een energienetwerk biedt, werd door de concurrenten van Eneco en DELTA van tafel af geveegd.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.