Nederlanders online meest positief over Vandebron, Qurrent en Greenchoice


Nederlanders online meest positief over Vandebron, Qurrent en Greenchoice

Uit onderzoek van Buzzcapture blijkt dat Nederlanders online (op social media) het meest positief zijn over energieleveranciers Vandebron, Qurrent en Greenchoice. Door middel van een handmatige sentimentanalyse wist het reputatie onderzoeksbureau een score voor alle 13 grote energieleveranciers te genereren. Hieronder de meeste opvallende resultaten.

Greenchoice grote winnaar sentimentonderzoek

Energieleverancier Greenchoice bleek de grootste winnaar uit het onderzoek. Het bedrijf werd namelijk voornamelijk geassocieerd met ‘’goede service en webcare, makkelijke overstapservice en innovatieve groene initiatieven’’. Overall kreeg de energieleverancier de meeste positieve sentimenten en tevens de minste negatieve sentimenten (samen met DELTA).

Consumenten minder positief over Oxxio, Essent en EON

Energieleveranciers Oxxio, Essent en EON kwamen er binnen het onderzoek minder goed vanaf. Deze energieleverancier werden meer in verband gebracht met negatieve sentimenten zoals ‘’bloedkolenmijnen’’. Wat opvalt binnen het onderzoek is vooral dat veel energieleveranciers in verband gebracht worden met activiteiten van de moederbedrijven in het buitenland. Hierbij werd er onder andere gesproken over kerncentrales, internationale windparken of kolenmijnen.

Nuon en windenergie

Van alle energieleveranciers werd Nuon het meest geassocieerd met windenergie. Met 39% van alle sentimenten stak het energiebedrijf met kop en schouders boven de rest uit. Energieleverancier Eneco en EON volgde op gepaste afstand. Opvallend hierbij was dat duurzame energieleverancier als Greenchoice en Qurrent niet veel in verband gebracht werden met windenergie.

Kijkend naar zonne-energie deed Greenchoice het wel een stuk beter. Van alle aanbieders werd Greenchoice namelijk het meest in verband met zonne-energie. Daarnaast scoorde ook EON erg goed vanwege de ‘’De ZonneHub van Eneco’’. Een project waarbij klanten zelf duurzame energie kunnen opwekken door het plaatsen van zonnepanelen op een dak bij hun in de buurt.

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.