Nederland kan vraag naar groene energie niet aan


Nederland kan vraag naar groene energie niet aan

Er wordt op dit moment te weinig groene energie geproduceerd om te voldoen aan de nationale vraag naar duurzame energie. Om deze reden importeren veel Nederlandse energiebedrijven groene energie uit landen zoals Noorwegen, Zweden en Frankrijk.

Certificaat van Oorsprong

Bij de verkoop van echt groene energie wordt een Certificaat van Oorsprong (CvO) afgegeven, dit bewijst de herkomst en duurzaamheid van de energie. En steeds meer consumenten hebben behoefte aan groene energie, zegt Certiq, dat als enige Nederlandse bedrijf de certificaten mag uitgeven.

Ruim 12,5% meer certificaten uitgegeven

Groene energie die geïmporteerd wordt vanuit het buitenland komt voornamelijk uit waterkrachtcentrales. In Nederland wordt groene energie voornamelijk opgewekt door middel van windmolens en biomassacentrales. Vorig jaar is volgens Certig een recordhoeveelheid groene energie verbruikt. Tevens werden er 12,5% meer duurzaamheidscertificaten uitgegeven dan in het jaar ervoor.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.