Moederbedrijf Essent helpt Duitse RWE aan winst


Het Duitse RWE heeft in het eerste kwartaal van dit jaar flink geprofiteerd van de goede cijfers van Innogy, het moederbedrijf van Essent. RWE heeft als energieconcern nog steeds een meerderheidsbelang in het energiebedrijf dat zich vooral focust op de opwekking van hernieuwbare energie. Naast de goede resultaten van Innogy behaalde RWE ook goede resultaten met enkele van haar krachtcentrales.

 

Winst stijgt met 10 procent

Mede door deze sterke resultaten wist RWE een flink winst te boeken, 946 miljoen euro. Dit is ruim 10 procent meer dan het resultaat in het eerste kwartaal een jaar ervoor. Dit sterke kwartaal is een flinke opsteker voor het Duitse energieconcern. Vorig jaar boekte RWE namelijk nog een recordverlies van 5,7 miljard euro. De belangrijkste reden hiervoor waren de lage energieprijzen. Daarnaast schreef het bedrijf ook waarde af van zijn Europese krachtcentrales.

 

 


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.