Minister Schultz brengt bezoek aan kerncentrales Doel


kernenergie-kernreactor

Morgen, woensdag 20 januari, bezoekt Minister Melanie Schultz van Haegen de kerncentrales in Doel, België. Dit bezoek zal zij afleggen samen met haar Belgische ambtsgenoot Jambon.

Actievoerders

Tijdens het bezoek van Minister Schultz van Haegen aan de kerncentrales is er een protestactie georganiseerd.  Vanaf half 9 zullen de actievoerders van WISE met spandoeken bij de poort staan. De reden van deze protestactie is dat de actievoerders willen dat de kerncentrales in Doel worden gesloten. Om 11 uur die ochtend geeft Minister Schultz van Haegen een persconferentie in het bezoekerscentrum van de kerncentrales.

Sluiting reactoren

Vanuit steeds meer partijen wordt er geroepen dat de reactoren in Doel moeten worden gesloten. Redenen voor het sluiten van deze reactoren zijn de oproepen van de burgemeesters van Roozendaal en Bergen op Zoom. Deze gaven namelijk aan dat er weinig informatie vanuit België komt wat betreft de vele problemen  die spelen bij de kerncentrales in Doel. De burgemeesters gaven al in een eerder bericht aan dat zij graag willen dat het kabinet zich gaat bemoeien met deze kerncentrales.

Minister Schultz van Haegen

Woensdag 20 januari brengt dus Minister Schultz van Haegen een bezoek aan de kerncentrales in Doel. De Minister zal met iedereen in gesprek gaan maar blijft vooralsnog verwijzen naar het oordeel van de Belgische toezichthouder. Deze toezichthouder gaf aan dat de kerncentrales in Doel veilig genoeg zijn om nog jaren open te houden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.