Minister Kamp draait gaskraan verder dicht


kamp-draait-gaskraan-verder

Minister Kamp is van plan om de gaskraan nog verder dicht te draaien dit jaar. Kamp draaide begin dit jaar de gaskraan al verder dicht, namelijk van 39,5 miljard kuub naar 16,5 miljard kuub. In 2015 wil minister Kamp maximaal 39,5 miljard kuub aan gas gaan winnen. Dit betekent dat in de tweede helft van dit jaar maximaal 13,5 miljard kuub aan gas mag worden gewonnen.

Aardbevingen

Het verder dichtdraaien van de gaskraan heeft er alles mee te maken dat er aardbevingen in Groningen plaatsvinden als het gevolg van de gasboringen. Deze aardbevingen worden steeds zwaarder. De zwaarste beving die tot nu toe heeft plaatsgevonden is een beving van 3,6 op de schaal van Richter.

Tweede kamer

Vandaag zal minister Kamp naar alle waarschijnlijkheid de Tweede Kamer over zijn plannen informeren. De ChristenUnie en Groenlinks hebben al in een reactie laten weten dat beide partijen tevreden zijn met deze ontwikkelingen. Uit onderzoek is gebleken dat voor de levenszekerheid jaarlijks 22 miljard kuub gas nodig is. ‘Het is belangrijk om de gaskraan verder terug te draaien en maximaal 22 miljard kuub gas te gaan winnen, om zo het vertrouwen en de veiligheid van de Groningers te garanderen’ aldus Groenlinks.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.