Minder investeringen in wereldwijde energiesector


Vorig jaar is er voor het tweede jaar op rij minder geld geïnvesteerd in de wereldwijde energiesector. Dit is vooral te danken aan flink lagere investeringen in de olie en gas sector. Dat blijkt uit cijfers van het internationale energieagentschap IEA.

 

Daling van 12 procent

De wereldwijde investeringen daalde in 2016 met 12 procent naar een totaal van 1700 miljard dollar. Dit had vooral als oorzaak dat olie- en gasbedrijven minder investeerde in verband met de lage olieprijzen. Daarnaast werd er ook in China flink minder geld geïnvesteerd in opzetten van kolencentrales.

Binnen de energiesector waren er overigens wel takken die het beter deden. Zo werd er wel meer geld geïnvesteerd in het uitbreiden van energienetwerken. Ook ging er meer geld naar het efficiënter inrichten van deze energienetwerken.

 

Ook minder geld naar hernieuwbare energiebronnen

Ook de investeringen in hernieuwbare energie daalde. In totaal werd er in 2016 297 miljard dollar geïnvesteerd in de hernieuwbare energiesector. Ondanks dit wordt het aandeel hernieuwbare energie wel steeds beter. Dit komt vooral omdat de technologie achter wind- en zonne-energie steeds beter wordt. Waardoor er met minder investeringen meer hernieuwbare energie opgewekt kan worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.