Medewerkers energieleveranciers DELTA en Eneco in actie


instapbonus-delta-welkomstkortingOngeveer 500 medewerkers van energieleveranciers DELTA en Eneco waren deze week in Den Haag om te vechten voor hun toekomst. De Tweede Kamer sprak namelijk over het verplicht afsplitsen van het netwerkbedrijf en de genoemde energieleveranciers. Met de wellicht verplichte splitsing gaan bijna 2000 banen gepaard.

“De politiek spant hiermee het paard achter de wagen. Het levert niets op en kost honderden mensen in Zeeland hun baan. En dat terwijl Zeeland het als krimpregio economisch al moeilijk heeft”, aldus Bram Nonnekes van de Centrale Ondernemingsraad van DELTA. “Op deze manier wordt een gezond en duurzaam bedrijf als DELTA de nek omgedraaid. Dat willen de medewerkers koste wat kost voorkomen”.

In de afgelopen 2 weken tekende bijna 40.000 personen een online petitie die steun biedt aan de energieleveranciers en medewerkers. “Die steun willen we woensdag persoonlijk overhandigen aan Kamerleden en minister Kamp van Economische Zaken”, aldus Nonnekes. “Of je nu inhoudelijk voor of tegen splitsing bent: het moet duidelijk zijn dat de toekomst van honderden gezinnen op het spel staat”.

Splitsingswet

Het is overigens niet de eerste keer dat er in de Tweede Kamer over splitsing van netbedrijf en energiebedrijf wordt gesproken. De splitsingswet dateert namelijk al uit het jaar 2008. Na jarenlange procedures oordeelde de Hoge Raad eerder dit jaar dat splitsing niet in strijd is met Europese wetgeving. Volgens energieleveranciers DELTA en Eneco is de splitsing echter onnodig is. Bovendien zorgt het in het geval van DELTA dat het bedrijf niet in de huidige vorm verder kan. Dat kost ongeveer 800 mensen hun functie. Ook bij Eneco staan 800 banen op de tocht. De splitsing maakt van wat er van energieleveranciers DELTA en Eneco overblijft overnameprooien.

Lees ook: NLE en Greenchoice dringen aan op splitsing Eneco en DELTA

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.