Google investeert opnieuw in duurzame energiebronnen


google-duurzame-energie-investering

Internetgigant Google heeft opnieuw een flinke investering in duurzame energie aangekondigd. Het Amerikaanse bedrijf maakte gister bekend vijf nieuwe contracten afgesloten te hebben voor de afname van duurzaam opgewekt energie. Deze vijf contracten zijn goed voor een verdubbeling van de totale afname aan groene energie.

Google zal naast de 1,1 gigawatt duurzame energie die het al afneemt, nog eens 842 megawatt duurzaam opgewekte energie afnemen. Hierdoor zal de totale afname aan duurzame energie rond de 2 gigawatt uitkomen.

Wind- en zonne-energie

In de VS zal stroom worden afgenomen van 3 grote windparken. De parken hebben een vermogen van 2x 200 megawatt en 1 x 225 megawatt. Daarnaast wordt er ook nog eens 61 megawatt energie afgenomen van een Amerikaans zonnepark. Maar ook in Chili heeft Google een nieuw contract afgesloten voor de afname van duurzame zonne-energie van Acciona Energia. En ook in Zweden wordt nog eens de duurzame stroom afgenomen van een groot windpark ter waarde van 76 megawatt.

In juli dit jaar besloot het Amerikaanse bedrijf om de hoeveelheid groene energie die wordt afgenomen te verdrievoudigen tot 2,5 gigawatt tegen het jaar 2025. Met deze nieuwe afspraken lijkt Google zijn woord te houden en flink te investeren in een duurzame toekomst.

Amerikaanse bedrijven verhogen inzet

Naast Google zijn er nog een hoop andere Amerikaanse bedrijven die flink investeren in een duurzame toekomst. Onder andere Apple, Coca-Cola, General Motors, Goldman Sachs, Microsoft, PepsiCo, UPS en Walmart verhogen die inzet op het gebied van duurzame energie. De bedrijven hebben gezamenlijk toezeggingen gedaan van meer dan 1300 miljard dollar.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.