Geld besparen met een nieuwe koelkast


koelkast-energie-oud

Uit onderzoek, dat is uitgevoerd door Milieu Centraal, is gebleken dat bijna de helft van alle koelkasten in Nederland zijn verouderd en daarom moeten worden vervangen. Door het vervangen van deze koelkasten kan een Nederlands huishouden ruim honderd euro per jaar besparen.

Besparen op de energierekening

In totaal hebben Nederlanders bij elkaar zo’n 10,8 miljoen koelkasten. Ruim de helft van deze koelkasten zijn zeven jaar of ouder. Koelkasten die jonger zijn dan zeven jaar zijn zuiniger in gebruik waardoor een huishouden per jaar zo’n honderd euro kan besparen.

Milieuvriendelijker

Koelkasten die jonger zijn dan zeven jaar zijn bovendien niet alleen zuiniger maar ook milieuvriendelijker. ‘ In veel situaties is het zo dat het langer bewaren van spullen beter is maar in het geval van koelkasten is dit niet zo’ aldus een woordvoerder van Milieu Centraal. Ook voegt de woordvoerder er nog aan toe dat de huidige koelkasten die worden gemaakt rond de zestig procent zuiniger zijn.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.