Facebook komt met drone op zonne-energie


solar-impulse-facebook-vliegtuig-zonne-energie

Facebook wil in de zomer van 2015 een enorme drone aangedreven door zonne-energie gaan testen. De drone zal getest worden met oog op het Internet.org project, waarmee Facebook de internettoegang wereldwijd wil verbeteren. Afgelopen jaar kondigde Facebook al aan dat het met drones internet loze gebieden en locaties wil gaan helpen met een internetverbinding. Volgens Zuckerberg zijn er nieuwe technieken nodig om de hele aarde te voorzien van een stabiele internetverbinding.

Spanwijdte van een Boeing 737

Begin maart testte Facebook al een kleiner schaalmodel van de drone, deze zomer zal de drone met een spanwijdte van een Boeing 737 echt de lucht in gaan. De drone, die Aquila wordt genoemd, wordt aangedreven door zonnepanelen op de vleugels. De totale drone weegt ongeveer net zoveel als een kleine auto en zal op ruwweg 20 kilometer hoogte gaan vliegen. Door de grote hoeveelheid aan zonnepanelen zou de drone enkele maanden rond kunnen vliegen boven de aarde zonder terug te hoeven keren. Met speciale lasers zend de drone een internet-signaal uit naar afgelegen gebieden die nu geen toegang hebben tot het internet.

Lees ook: Vliegtuig op zonne-energie begint recordpoging


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.