Energieleverancier Nuon zet in op zonne-energie


In de komende jaren zal energieleverancier Nuon miljoenen gaan investeren in zonne-energie binnen Nederland. De verantwoordelijkheid hiervoor zal bij een speciaal nieuwe onderdeel binnen Nuon komen te liggen. Een van de eerste projecten, waar deze week een vergunning voor is afgegeven, is de realisatie van een zonnecentrale met een totaal van maar liefst 135.000 zonnepanelen. Deze nieuwe zonnecentrale zal worden gerealiseerd in de gemeente Goeree-Overflakkee. Naast dit project zal Nuon ook particuliere de mogelijkheid geven om zonnepanelen te huren en zakelijke klanten ondersteunen bij het opzetten van grote zonneprojecten. De energieleverancier sloot onlangs al een contract met supermarktketen Hoogvliet voor de realisatie van diverse duurzame projecten.

 

Particulier markt

Nuon wil particulieren die geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen te kopen of te plaatsen ondersteunen door zonnepanelen te gaan verhuren. Voor een vast laag bedrag per maand zal de energieleverancier alles regelen. Hierbij gaat het onder andere om het materiaal, de installatie, het onderhoud, verzekeringen en monitoring. Uiteindelijk wil Nuon naar een model waarbij de winsten van de zonnepanelen van het maandtarief worden afgehaald. Waardoor consumenten maandelijks flink minder betalen voor energie.

 

Zakelijke markt

Naast de particuliere markt heeft Nuon ook haar vizier gericht op de zakelijke markt. Zo wil het grote zakelijke klanten gaan ondersteunen bij het realiseren van zonne-energieprojecten. Tijdens deze projecten is Nuon onder andere verantwoordelijk voor advies en ondersteuning op maat, onder meer met het aanvragen van subsidie. Hierbij kunnen zakelijke klanten met een dakoppervlakte van meer dan 500m2 ook aanspraak maken op de speciale SDE-subsidies.

Op dit moment zijn de eerste subsidies al toegekend. Daarnaast heeft Nuon al een overeenkomst met Hoogvliet getekend voor de realisatie van zonnepanelen op 15 locaties. Hierbij gaat het in totaal om ongeveer 6.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,6 MW. Deze duurzame energie zal Hoogvliet vooral gaan gebruiken voor haar eigen supermarkten en bakkerij.

 

Zonnecentrale Goeree-Overflakkee

Naast het ondersteunen van de particuliere en zakelijke markt zal Nuon ook diverse eigen projecten lanceren. Het eerste grote project zal bestaan uit een grote zonnecentrale bij windpark Haringvliet in Goeree-Overflakkee. Deze zonnecentrale zal gaan bestaan uit een totaal van 135.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van tussen de 36 en 40 MW. Dit is voldoende duurzame stroom voor ongeveer 10.000 Nederlandse huishoudens. Naast dit project heeft Nuon ook al diverse andere projecten uitgedacht nabij de energiecentrales Hemweg, Velsen en Eemshaven. Naast deze zonneprojecten is Nuon ook nog bezig met een plan voor zonnepanelen vlakbij het binnenkort nieuwe windpark bij Wieringermeer.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.