Apple Store Singapore volledig op zonne-energie


zonne-energie-zonnepanelen

De Apple Store die binnenkort opent in Singapore zal volledig op zonne-energie draaien. Dat liet het bedrijf dinsdag weten. De nieuwe winkel is tevens de eerste Apple Store in heel Zuidoost-Azië.

Tot nu toe alleen een klantenservice

Elektronicagigant Apple had tot nu toe alleen een klantenservice in Singapore, waar ruim 900 mensen werken. Nu wordt een begin gemaakt met het aannemen van personeel voor de eerste Apple Store. Wanneer de nieuwe winkel opent, is nog niet door Apple bekendgemaakt. Men verwacht dat dit ergens in de loop van volgend jaar zal gebeuren.

Verduurzaming winkels, toeleveranciers en fabrieken

Apple is bezig met een verduurzaming, winkels, toeleveranciers en fabrieken worden allemaal duurzamer en draaien steeds vaker alleen op groene energie. Tevens investeert het bedrijf zelf in grote duurzame energieprojecten. Apple wil het verbruik van fossiele brandstoffen drastisch verminderen en heeft daarom gekozen voor zonne-energie als energiebron voor de nieuwe Apple Store. De duurzame stroom wordt opgewerkt door zonnepanelen op de daken van zo'n 800 gebouwen in Singapore.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.