Apple steekt 848 miljoen dollar in zonne-energie project


Electronicagigant Apple heeft bekend gemaakt dat het 848 miljoen dollar steekt in een project gericht op het opwekken van schone zonne-energie. Het Amerikaanse bedrijf investeert dit bedrag in een zogenaamde ‘solar farm’. Een solar farm, ook wel zonne-boerderij, is eigenlijk niets anders dan een groot gebied vol zonnepanelen. Deze solar farm zal worden gebouwd in Monterey County. Het First Solar’s California Flats Solar Project zal de eerste solar farm worden in de staat Californië.

 

Voor ruim 60.000 huishoudens

Volgens Apple zelf zal dit zonnepanelenpark genoeg duurzame energie opwekken om ruim 60.000 huishoudens te voorzien van elektriciteit. Maakt het mooi inzichtelijk maar dit is niet wat Apple er mee van plan is. Naar verwachting zal 130 megawatt stroom naar de gebouwen van Apple gaan en de overige energie wordt getransporteerd naar het Pacific as & Energy grid. De bouw van dit zonnepanelenpanelenpark zal in de zomer van 2015 van start gaan en het park zal naar verwachting eind 2016 open gaan. De bouw van dit park maakt Apple minder afhankelijk van andere (fossiele) energiebronnen die naar verwachting steeds duurder worden.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.