Slimme Thermostaat Anna van de Nederlandse Energie Maatschappij

Na enkele weken van onduidelijkheid werd het duidelijk, Who is Anna is een marketingcampagne van De Nederlandse Energie Maatschappij. De Nederlandse Energie Maatschappij introduceert hiermee een van de nieuwe innovaties op het gebied van slimme energieproducten. Anna, de nieuwe ronde slimme thermostaat, vervangt namelijk de oude thermostaat en regelt zelf de temperatuur bij u in huis. Dit doet het op basis van uw aanwezigheid, zelflerend gedrag en de temperatuur buiten. Naast het feit dat Anna zelflerend is kunt u de slimme thermostaat ook eenvoudig zelf met uw smartphone bedienen. Waardoor u altijd controle heeft en nooit meer in een koude woning thuiskomt.

Hieronder zullen wij de grootste voordelen van Anna toelichten. Daarnaast zullen wij Anna vergelijken met Nest en Toon van Eneco. Op deze manier weet u direct welke slimme thermostaat het beste bij uw wensen past. Huidige klanten van De Nederlandse Energie Maatschappij konden de eerste maanden exclusief gebruik maken van Anna. Maar momenteel kan iedereen Anna ontvangen bij een energiepakket van de NLE! Meer weten of direct aanmelden?

Bekijk hier de website van de Nederlandse Energie Maatschappij!
Slimme Thermostaat Anna van de Nederlandse Energie Maatschappij

Anna is een echt Hollands product

De slimme thermostaat Anna is volgens ontwikkelaar Plugwise een echt Nederlands product. Het design en het apparaat is namelijk samen met de Nederlandse Energie Maatschappij ontwikkeld. Daarnaast wordt de thermostaat gewoon in ons eigen  Eindhoven geproduceerd. En waar het dan ook gemaakt mag worden. Anna ziet er goed uit en is qua functionaliteiten erg veelbelovend. Het mooie ronde apparaat licht bij elke wijziging op en het design heeft veel weg van de Nest thermostaat.

Een zorg van veel consumenten is dat smart home producten zoals Anna die aangesloten zijn op internet informatie doorspelen aan derde partijen zoals adverteerders. Om de privacy van klanten te waarborgen deelt Anna nooit gegevens met andere partijen. Anna is vanaf medio september 2014 te bestellen voor klanten van de Nederlandse Energie Maatschappij. Bij een vijfjarig energiepakket ontvangt u Anna gratis. Daarnaast betaald u €3,99 per maand voor het gebruik van het toestel.

Meer weten of deze nieuwe slimme thermostaat of direct aanmelden? Bekijk hier de website van de Nederlandse Energie Maatschappij!

 

Anna in vergelijking met Toon en Nest

Uiteraard is Anna niet de enige slimme thermostaat op de Nederlandse markt. Vooral Nest en Toon gaan veelvoudig over de toonbank. Maar wat zijn nou de verschillen qua functionaliteiten? En aan welke slimme meter bent u het meeste geld kwijt? Wilt u de slimme meter Anna van de NLE vergelijken met Nest of Toon van Eneco? Maak dan gebruik van onderstaande tabel.

ApparaatToonAnnaNestNest
Gratis te ontvangen bij4 Jaar Vast5 Jaar Vast4 jaar vast5 Jaar Vast
(€99,- / 3 Jaar)
StadverwarmingNeeNeeJaJa
ZonnepanelenNeeNeeJa, boilerJa, boiler
WarmtepompNeeNeeJaJa
VloerverwarmingNeeNeeJaJa
ZelflerendJaJaJaJa
Weer monitoringJaJaJaJa
Geo-fencingNeeJaJaJa
BewegingsdetectorNeeJaJaJa
Meet luchtvochtigheidNeeNeeJaJa
Kosten per maand€4,50€3,99GeenGeen
Aanschafprijs€275,00€249,00€219,00€249,00
Afsluiten?Actie verlopenActie verlopenActie verlopenActie verlopen

Uit bovenstaande tabel blijkt naar onze mening dat Anna qua functionaliteiten beter is dan Toon. Daarnaast liggen de aanschafkosten van Anna wat lager dan Toon. Bijkomend voordeel is dat Anna niet energieleverancier gebonden is, en Toon wel (alleen Eneco). Naast Toon en Anna komt ook Nest naar voren in de tabel. Qua kosten is Nest erg voordelig aangezien deze geen maandelijkse kosten met zich meebrengt. Een klein nadeel van Nest is dat deze het beste samenwerkt met Amerikaanse cv-ketels, en minder goed met de Nederlandse.

 

Anna is het antwoord op Nest

De slimme thermostaat Anna is het Nederlandse antwoord op Nest. De Nest thermostaat is al tijden de meest gebruikte en meest populaire slimme meter wereldwijd. Momenteel is de 3e generatie Nest thermostaat op de markt verkrijgbaar voor gemiddeld €249,00. In vergelijking met Anna doet de Nest het erg goed op basis van functionaliteit en prijs. Om deze reden is het dan ook een geduchte concurrent voor de slimme thermostaat van de NLE. Op dit moment is de Nest thermostaat los te koop. Daarnaast kunt u hem bij ENGIE of Essent bij uw energiepakket ontvangen.

Update; Vanaf nu is Nest te ontvangen via Essent!

Anna is het antwoord op Nest
Anna is het antwoord op Nest

 

Oxxio en Homekit

Onlangs werd bekend dat ook energieleverancier Oxxio in beweging blijft. Oxxio integreert binnenkort Homekit van Apple in zijn handige app. Klanten van Oxxio kunnen hierdoor het energieverbruik van hun apparatuur thuis nauwkeurig monitoren en in de toekomst bedienen. “Waar andere energiebedrijven zich op hardware richten”, zoals Essent exclusief abonnementen met Nest gaat verkopen “kiezen wij voor een open structuur waarin we API’s van derden met ons platform koppelen”, aldus e-business manager Joos Luteijn tegen Emerce.

Met de lancering van nieuwe slimme energieoplossingen zoals Anna, Toon, Nest en de vernieuwde Oxxio app is de energiemarkt in ieder geval weer flink in beweging.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Slimme Thermostaat Anna van de Nederlandse Energie Maatschappij”

Inhoudsopgave