1400 Holland Park bewoners eeuwig klant bij stadsverwarming Nuon


Meer dan 1400 bewoners van de nieuwe wijk Holland Park in Diemen hebben een zo goed als eeuwig contract met energieleverancier Nuon. Afsluiten van de stadsverwarming van Nuon is namelijk een behoorlijk duur geintje volgens het getekende koopcontract.

 

Vergissing in uw nadeel!

Volgens het koopcontract dat mensen hebben getekend mogen zijn geen andere warmtebronnen gebruiken voor de verwarming van hun appartementen. Wanneer zij dit wel doen kunnen ze een boete van €50.000 namens de Nuon verwachten. Een nogal intimiderende boete die pas onlangs in het koopcontract werd ontdekt. Na een recente tweet van Leon Bobbe, een topman woningcorporatie De Key, ontstond er nogal wat rumoer. Maar volgens Nuon en de projectontwikkelaar gaat het niet om een wurgcontract maar om een vergissing.

 

Fout in koopcontract

De boeteregeling in het koopcontract is opgesteld voor Snippe en Bouwaccent, de projectontwikkelaars achter Holland Park. Nuon wilde hier namelijk mee voorkomen dat de projectontwikkelaars een ander soort verwarming zouden installeren. Hoe het kan is nog onduidelijk, maar deze regeling is pardoes ook in de koopcontracten van huiseigenaren terecht gekomen.

“De verkoop was een groot succes, waardoor de akten onder grote tijdsdruk tot stand kwamen,” zegt een woordvoerder van Holland Park. Direct na de ontdekking van de fout hebben Snippe en Bouwaccent besloten om de contracten aan te passen. Dit is gebeurd door middel van een collectieve wijziging en een aantekening bij het Kadaster. Huiseigenaar zullen hierover op korte termijn bericht krijgen.

 

Unieke fout

Volgens energieleverancier ging dit om een eenmalige fout. Deze regeling stuit uiteraard niet in het standaardcontract voor kopers van nieuwbouwwoningen. “Woningeigenaren zijn niet verplicht stadswarmte af te nemen van Nuon en kunnen zonder boetes of extra kosten alternatieven in hun woning installeren,” zegt Nuonwoordvoerder Steffart Buijs.

Alle bewoners met stadsverwarming van Nuon kunnen binnen 9 werkdagen gratis hun leveringscontract opzeggen, zegt Buijs. In het vervolg wordt de warmtewisselaar weer verwijderd. Dit kan overigens niet snel ongedaan gemaakt worden. De plaatsing van een warmtewisselaar kost namelijk rond de €1000,00.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.