Vattenfall Powerdeal 2023 vs €300,00 Korting

De Vattenfall Powerdeal was in de afgelopen jaren één van de meest geliefde energie aanbiedingen onder Nederlanders. Gedurende 2018 en 2019 konden overstappers met deze actie profiteren van een korting van maar liefst €250,00. Hierdoor viel de energierekening in het eerste jaar lekker laag uit.

In 2022 is de Vattenfall Powerdeal ook nog beschikbaar, maar wel in een aangepaste vorm. Zo ontvangt u nu een aanbieding op maat. Deze aanbieding is gebaseerd op een combinatie van uw energieverbruik, historische klantgegevens, verhuisgegevens en het bouwjaar van uw woning. Echter lijkt het er op dat deze korting in veel gevallen een stuk lager ligt dan eerder. Hiertegenover staat dan wel dat u stroom en gas ontvangt tegen veel lagere tarieven. Dus wat is wijsheid?

 

 

Wat ga ik betalen met de Vattenfall Powerdeal?

Via de website van Vattenfall kunt u nu zelf berekenen hoe de nieuwe Vattenfall Powerdeal voor u uitvalt. Tijdens onze peildatum (20 oktober 2020) ontving men met een gemiddeld energieverbruik €45,00 korting. Hiernaast lagen de tarieven op iets minder dan €0,21 per kWh en €0,71 per kubieke meter gas. Onder de streep leverde dit bij een gemiddeld energieverbruik van 2.910 kWh en 1.410 m3 aardgas een jaarrekening op van €1.639,69. Dit komt neer op ongeveer €140,00 per maand. Interessant is om te bekijken hoe dit zich verhoudt met een andere Vattenfall aanbieding met een hoge korting.

 

Vattenfall Powerdeal vs de Vattenfall Overstapdeal (€300,00 Korting)

De Overstapdeal is sinds een korte periode het alternatief voor de Vattenfall Powerdeal. Met de Overstapdeal profiteert u namelijk ook van een hoge korting. Deze korting bedraagt €100,00 per jaar op basis van een looptijd van 3 jaar. Dit betekent dat u in drie jaar tijd in totaal €300,00 korting ontvangt. Maar hoe verhouden de tarieven zich?

Wanneer we het gemiddelde energieverbruik ook invoeren bij de Vattenfall Overstapdeal dan komen we op een gemiddeld jaarbedrag van €1.710,94. Dit komt neer op een maandtarief van iets meer dan €150,00. Dit is beduidend hoger dan het maandtarief van de Vattenfall Powerdeal. Met een gemiddeld energieverbruik is de Powerdeal maandelijks ongeveer €10,00 goedkoper dan de Overstapdeal. Hiertegenover staat wel dat de Overstapdeal duurzamer is en u 3 jaar zekerheid biedt. Ondanks dit moet u voor de laagste kosten echt voor de Powerdeal kiezen.

 

Waarom kiezen voor de Vattenfall Powerdeal?

  • U ontvangt een korting van €45,00. Hierdoor valt uw eerste jaarrekening lekker laag uit.
  • Zekerheid maar ook flexibiliteit. Ontvang stroom en gas tegen vaste tarieven maar u kunt na 1 jaar weer overstappen.
  • Scherpe tarieven. U bent gemiddeld gezien goedkoper uit dan met de meeste andere energie acties binnen de markt.
  • Geen stress. U hebt altijd 14 dagen bedenktijd en Vattenfall regelt uw overstap van A tot Z.

 

Overstappen op de Vattenfall Powerdeal

Wilt u ook kiezen voor de laagste maandkosten? Meldt u dan nu aan voor de Vattenfall Powerdeal. Open de aanbieding op de website van Vattenfall om te starten. Check hier de spelregels en voer uw woon- en verbruiksgegevens in. Hierna ziet u direct wat u per maand gaat betalen. Tevreden met het aanbod? Ga dan verder met uw aanvraag.

U kunt uw aanvraag voor de Powerdeal afronden door diverse gegevens in te voeren. Deze gegevens zijn nodig om uw nieuwe contract op te stellen. Wanneer u alles correct hebt ingevoerd kunt u uw aanvraag versturen. Hierna ontvangt u direct een bevestiging per email. Vanaf dit moment gaat uw bedenktijd in. Binnen deze periode kunt u altijd nog zonder opgaaf van reden annuleren.

Wanneer uw bedenktijd is verstreken zal Vattenfall uw huidige energieleverancier opzeggen. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. Verder regelt Vattenfall ook alles voor uw nieuwe aansluiting. Als alles geregeld is ontvangt u vanzelf bericht over de definitieve startdatum van de levering door Vattenfall. Enkele weken na het wisselen van energieleverancier zal u een eindafrekening ontvangen van uw oude energieleverancier. Hierop ziet u of u geld terug krijgt of nog bij moet betalen. Meer weten? Ga dan naar de website van Vattenfall!

 

Vattenfall Powerdeal

 

Altijd inzicht in uw energiekosten met de Vattenfall Powerdeal

Wanneer u kiest voor de Vattenfall Powerdeal dan weet u waar u aan toe bent. U ontvangt namelijk een mooie korting en energie tegen vaste tarieven. Naast zekerheid biedt Vattenfall u ook nog eens grip op uw uitgave. Klanten van Vattenfall ontvangen namelijk maandelijks een energierapport. In uw persoonlijke energierapport kunt u precies zien hoeveel stroom en hoeveel gas u hebt verbruikt. Hiernaast wordt ook direct berekent hoeveel dit verbruik u in euro’s kost.

Wat ook interessant is aan het energierapport is dat u uw verbruik kunt vergelijken met dat van andere. Zo ziet u direct of u relatief veel, of relatief weinig energie verbruikt. Ook wordt u energieverbruik direct vergeleken met uw verbruik één jaar eerder. Zo kunt u zien of uw energieverbruik gedaald of gestegen is. In het geval dat u veel energie verbruikt kunt u aan de hand van diverse tips meteen aan het werk met energiebesparing. Dit is goed voor het milieu, en ook voor uw portemonnee.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten