Slide Pro Slimme Gordijnen Review – Bedien jouw gordijnen op afstand!

Onlangs kreeg ik het aanbod om het slimme gordijnsysteem van Slide te testen. Een leuke mogelijkheid die ik natuurlijk niet aan mij voorbij liet gaan.

Met de elektrische gordijnrails van Slide maak je jouw bestaande gordijnen binnen no-time slim. Dit betekent dat je jouw gordijnen vanaf afstand of volgens een programma open en dicht kan laten gaan.

Gedurende de installatie en het gebruik van de Slide Pro zijn mij diverse dingen opgevallen die ik met jou zal delen in dit artikel. Op basis van deze informatie kun je zelf overwegen of het slimme Slide gordijnsysteem ook iets voor jou is.

 

Update: Slide helaas in de problemen

Onlangs viel ons op dat de website van Slide niet meer online is. Daarnaast kwamen wij ook berichten van voormalig klanten tegen dat het bedrijf niet bereikbaar meer is. Wel werden mails beantwoord met een automatisch mail van Kaj, de oprichter van Slide. Wie het algemene mailadres bericht krijgt het volgende terug:

”Dit is een automatisch antwoord van mij, Kaj, oprichter van Slide. Op het moment ondervinden wij een probleem met de productie van nieuwe Slides waardoor wij nu al een tijd geen voorraad hebben. Dit probleem is zo groot geworden dat wij de kosten hebben moeten minimaliseren om de continuïteit van de onderneming te kunnen waarborgen. Hierdoor is er geen personeel meer op de supportafdeling aanwezig en zijn wij helaas niet in staat vragen binnen korte termijn te beantwoorden. Dit doet mij erg spijt omdat ik service altijd erg belangrijk vind. Bij deze dan ook mijn excuses voor deze manier van communiceren. Wij werken hard aan een oplossing en we hopen snel weer aan onze eigen eisen betreft support te kunnen voldoen.

Ter geruststelling wellicht, alle Slides zullen het blijven doen, ook in het meest negatieve scenario waarin de onderneming de lopende kosten niet meer kan dekken. Wij werken uiteraard hard om dit scenario niet uit te laten komen.

Nogmaals mijn excuses voor de noodzaak van dit bericht,

Groet,

Kaj Beetstra, oprichter van slide”

 

Helaas lijkt het er dus op dat Slide geen succes is geworden.

Door de huidige omstandigheden is het dan ook niet mogelijk om nog iets bij Slide te kopen. Mocht iets in deze situatie veranderen dan zullen we deze pagina bijwerken.

 

Mijn eerste indruk van de Slide Pro

Na het ontvangen van mijn Slide per post werd ik direct enthousiast. Het Slide Pro slimme gordijnsysteem is erg mooi verpakt en alles straalt kwaliteit uit. Geen neppe Chinese namaak, maar een prachtige Apple-like feeling.

In de doos van de Slide vind je alles wat je nodig hebt voor de installatie van jouw slimme gordijnensysteem. De volledige set bestaat uit:

 • De Slide motor die jouw gordijnen in en uit zal laten gaan.
 • Onderdelen om de Slide Pro op jouw bestaande gordijnrails aan te sluiten.
 • De adapter die nodig is om jouw Slide systeem van energie te voorzien.

 

Slide Pro Slimme Gordijnen – Bedien jouw gordijnen op afstand!

 

Het installeren van het Slide Pro slimme gordijnsysteem

Slide gaat er zelf prat op dat het installeren van het slimme gordijnsysteem erg eenvoudig is, en daarom was ik erg benieuwd naar de installatie. Hieronder leg ik in 5 stappen uit hoe de installatie van Slide in zijn werk gaat en hoe het mij verging.

 1. De eerste stap voor de installatie is het opstarten van de YouTube-installatievideo die jou door het hele proces begeleid. Aan de hand van diverse eenvoudige stappen kun je de Slide Pro monteren op jouw bestaande gordijnrails.
 2. Voor dat je de hardware daadwerkelijk gaat installeren is het belangrijk om de Slide app te downloaden en een account aan te maken. Log vervolgens in op jouw account en geef aan dat je een nieuw Slide systeem wil installeren. Vervolgens kun je aangeven welk soort gordijn je wil installeren en uit hoeveel delen jouw gordijn bestaat. Slide werkt zowel met gordijnen die vanaf links openen, vanaf rechts openen, of gordijnen die in het midden openen.
 3. Na het aangeven van welk gordijnsysteem jij hebt ontvang je gedetailleerde instructies voor jouw situatie over het installeren van de hardware. Naar mijn mening waren de stappen eenvoudig te begrijpen en was de installatie van de hardware dan ook een fluitje van een cent. Daarnaast is het erg fijn dat er vanaf afstand niks te zien is van de gehele fysieke installatie.
 4. Als het Slide systeem is geïnstalleerd op jouw gordijnsysteem dan wordt het tijd om de app er weer bij te pakken. Lanceer de Slide app en zorg dat je WiFi aan hebt staan. Maak vervolgens verbinding met de Slide access point, een tijdelijk WiFi netwerk dat je kunt vinden door te zoeken naar nieuwe netwerken. Wanneer verbinden gelukt is kun je aangeven van welk netwerk Slide gebruik kan maken. Het is dus belangrijk dat je jouw netwerknaam en wachtwoord bij de hand hebt. Na het invoeren van de juiste details is Slide nu via uw WiFi netwerk verbonden met het internet.
 5. Nu wordt het tijd om Slide te kalibreren. Tijdens het kalibreren geeft je aan hoe lang de rails van jouw gordijn is, zodat Slide weet wanneer te stoppen. Ook het kalibreren is heel eenvoudig en binnen enkele seconde geregeld.

Alles bij elkaar was de installatie van de Slide Pro erg gemakkelijk. Tijdens het installeren heb ik overigens wel één kleine vraag gehad, en daarom contact opgenomen met Slide. De klantenservice was erg goed te bereiken en ik ben direct vriendelijk geholpen door Tiko. Ook dit is dus een dikke plus voor Slide.

Hieronder vind je de video die ik gebruikt het voor het installeren van mijn Slide slimme gordijnsysteem. Dit geeft een goed idee van hoe eenvoudig het is om jouw gordijnen ook slim te maken.

 

Installatievideo Slide Pro

 

Slide koppelen met Google Home

Het mooie van de Slide Pro is dat hij nu ook werkt met Google Assistant. Hierdoor wordt het mogelijk om de gordijnen te openen en sluiten op spraakcommando.

Om de Slide Pro op te nemen in jouw Google Home omgeving moet je het product toevoegen aan jouw bestaande account. Dit doe je door op het plusje te klikken en een nieuw apparaat toe te voegen. Zoek naar ‘’Slide’’ en koppel het apparaat. Log vervolgens in met jouw Slide account gegevens.

Na het koppelen van jouw Slide kun je jouw Slide openen door Google Assistant een commando te geven. Hierdoor hoef je jouw stoel niet meer uit, en heb je zelfs jouw smartphone niet meer nodig.

 

Voor- en nadelen van de Slide Pro

Voordelen

 • Erg mooi design, een ‘’Apple-like’’ feeling.
 • Volledig ontworpen in Nederland.
 • Compleet verborgen systeem wat geen afbreuk doet aan jouw gordijnen.
 • Eenvoudig te installeren aan de hand van duidelijke YouTube video.
 • Het openen en sluiten van de gordijnen gebeurt erg stil.
 • Mijn gordijnen blijven schoon omdat ik ze niet hoeft aan te raken.
 • Het installeren van Slide kan ook achter een kast of koof.
 • De gordijnen zijn handmatig te bedienen, maar ook op basis van een tijdsschema of het opkomen en neergaan van de zon.
 • Door gebruik te maken van de vakantiemodus kun je inbrekers op het verkeerde been zetten.
 • Door op de juiste momenten de gordijnen te openen en sluiten kun je flink besparen op jouw energiekosten per maand.
 • Via de Slide app kun je de gordijnen zonder op te staan openen.
 • Ideale manier voor ouderen of minder valide om hun gordijnen open en dicht te doen.
 • Het Slide slimme gordijnsysteem is eenvoudig te koppelen met systemen als Google Home en Homey. Hierdoor kun je zelf door middel van een spraakcommando de gordijnen bedienen.
 • Ook nog ‘’normaal’’ te openen door het Touch&Go systeem.
 • Intuïtieve app beschikbaar waarmee jij het ‘’gedrag’’ van jouw gordijnen eenvoudig kan bepalen.
 • Het complete Slide systeem ademt kwaliteit en komt met 2 jaar garantie.
 • Nu 100 dagen op proef, niet goed geld terug.
 • Na aanschaf kunt u ieder product nog upgraden voor meer functionaliteiten.

Nadelen

 • Met een prijskaartje tot €299 per systeem is het Slide slimme gordijnsysteem best aan de prijs.
 • Er wordt geen duidelijke installatie instructie op papier bijgeleverd.
 • WiFi en een smartphone zijn vereist om gebruik te maken van Slide.

 

Mijn ervaring met de Slide Pro

Wie graag bezig is met het ‘’slim’’ maken van zijn woning kan veel lol beleven aan de Slide Pro. In mijn ogen is de Slide Pro de ideale manier om naast bijvoorbeeld jouw thermostaat, ook jouw gordijnen ‘’slim’’ te maken.

Alhoewel het vaak een persoonlijke kwestie blijft vind ik de installatie van Slide Pro erg eenvoudig. Via het stappenplan in de YouTube video is het erg simpel om de hardware te installeren en het systeem te koppelen aan mijn telefoon.

Op het product zelf valt ook niks aan te merken. De kwaliteit is goed, het design is prachtig, en de functionaliteiten zijn erg uitgebreid. Het enige wat jammer is dat er toch wel een fors prijskaartje aanhangt.

Als laatst biedt Slide ook nog eens een handige app. Door middel van de Slide app kun je jouw gordijnsysteem helemaal instellen naar jouw voorkeuren. Het systeem is ook te koppelen met andere systemen waaronder Google Home en Google Assistent.

Voor wie wat geld over heeft om zijn huis helemaal smart te maken is de Slide Pro in mijn ogen zeker het geld waard.

 

Mijn ervaring met de Slide Pro

 

Overige producten van Slide

Naast de Slide Pro biedt Slide ook een Light en Comfort model. Deze systemen zijn voordeliger in prijs, maar bieden minder mogelijkheden. Alle Slide systemen maken het mogelijk om de gordijnen met de app te bedienen. De Comfort en Pro variant bieden echter wel meer functionaliteit dan de Light variant.

Het basismodel, de Slide Light, kost €199 en biedt alle basis functionaliteiten om de gordijnen te openen met de app. Verder kun je ook gebruik maken van routines, de wekkerfunctie, en de mogelijkheid om de gordijnen te openen op basis van zonsopgang en zonsondergang.

Wie kiest voor de upgrade, de Slide Comfort, betaalt nu €249 per systeem. Met dit systeem kun je ook genieten van Touch&Go en Speedcontrol. Met Touch&Go kun je een klein rukje geven aan jouw gordijn waarna Slide hem volledig opent. Daarnaast kun je met Speedcontrol zelf instellen hoe snel de gordijnen open en dicht moeten gaan.

Wie gebruik wil maken van alle smart home integraties, Google Home, en IFTTT moet kiezen voor de meest uitgebreide versie, de Slide Pro. De Slide Pro kost momenteel €299 per systeem maar maakt het wel mogelijk om Slide te koppelen aan jouw huidige smart home producten. Een echte must voor elke liefhebber!

Na de aanschaf van jouw Slide product kunt u het later overigens altijd nog upgraden. Voor €69 per product kunt u een upgrade doen naar het volgend niveau. Dit is iets duurder dan wanneer u meteen kiest voor het geüpgraded product, maar toch een fijne optie mocht u zich later toch nog bedenken.

Bekijk hier het complete overzicht aan producten en de bijbehorende eigenschappen.

 

Slide Slimme Gordijn Producten

 

Tip: Ontvang nu 10% korting op Slide (Let op: Tijdelijk!)

Voor wie Slide nu ook wil proberen heb ik een slimme tip. Wanneer je je nu inschrijft voor de Slide nieuwbrief ontvang je een kortingscode per email. Deze Slide kortingscode kun je gebruiken om 10% korting op jouw bestelling te ontvangen. Dit scheelt toch weer in de aanschafprijs van jouw eerste Slide! Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link.

Let op: Deze actie is slechts tijdelijk geldig. Vermoedelijk wordt deze aanbieding na de zomer verwijderd. Wil je nog gebruik maken, doe dit dan zo snel mogelijk!

 

Energie besparen met Slide

De Slide Pro is in mijn ogen zeker niet goedkoop, maar hij biedt ook mogelijkheden. Het gebruik maken van gordijnen kan namelijk een positief effect hebben op uw kosten voor gas en licht. Zo isoleren gordijn behoorlijk en houden ze veel kou buiten. Hierdoor is het mogelijk tot wel 270 kuub gas per jaar te besparen. Bij de huidige gasprijzen, inclusief prijsplafond, gaat dit dus al snel om een besparing tot €400 per jaar.

 

Specificaties

 • Te monteren op alle rechte gordijnen tot 6 meter.
 • Door de krachtige 12V motor is Slide zowel geschikt voor zware enkele gordijnen als dubbele gordijnen.
 • Bediening: Wekkerfunctie, handmatig, Touch&Go, Zonsopkomst en zonsondergang.
 • Werkzaam met: IFTTT, Google Assistent, Athom Homey, Home assistent, Fibaro HC3 en HC3 Lite, Fibaro HC2, Domoticz, Homebridge, Pimatic, Open Cloud API, Open lokale API, Matter – (2023), Amazon Alexa (2023).
 • WiFi: 802.11 b/g/n ingebouwd (geen gateway nodig).
 • Bluetooth: 4.2 + BLE (Bluetooth Low Energy)
 • Power: Ingang 100-240V ~ 50/60 Hz 0.6A. Uitgang: 12V ⎓ 2,5A. Wordt geleverd met kabel van 5 meter.
 • Gewicht: Totaalgewicht 1.9 kilo, motorgewicht 1.4 kilo.
 • App: Ja, voor Android en iOS.

 

Veelgestelde vragen

Nee, de Slide Pro is volledig verborgen achter de gordijnen.

De Slide Pro is nu te bestellen voor €299.

Absoluut. De Slide Pro is van zeer hoge kwaliteit, ziet er prachtig uit, en werkt zeer gebruiksvriendelijk. Lees alles over de voor- en nadelen van dit product in mijn Slide Pro review.

Nee. Installeren is heel eenvoudig aan de hand van de duidelijke YouTube instructievideo’s.

Het is ook mogelijk om Slide te laten installeren door een professional. Dit kan vanaf €690 afhankelijk van uw woonplaats. Neem voor meer informatie contact op met support@slide.store.

Alleen met de Slide Pro is het mogelijk om het gordijnsysteem te koppelen met smart home integraties, IFTTT, en Google Home.

De Slide Pro werkt samen met Google Assistent, Athom Homey, Home assistent, Fibaro HC3 en HC3 Lite, Fibaro HC2, Domoticz, Homebridge, Pimatic, Open Cloud API, Open lokale API, Matter - (2023), Amazon Alexa (2023).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave