Essent koopt EnergieWonen Groep en ZON7

Begin deze week maakte Essent bekend dat het zowel EnergieWonen Groep als ZON7 overneemt. Beide bedrijven groeien snel en houden zich bezig met het leveren en installeren van zonnepaneelsystemen in Nederland. Met de overname zet Essent opnieuw een belangrijke stap richting het doel van het aanbieden van een compleet totaalpakket aan energiediensten waaronder isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en CV-installaties. Het doel van dit alles is het ondersteunen van consumenten en ondernemers bij het besparen van energie en het verduurzamen van huizen en gebouwen. Mede door het maken van deze stappen wil Essent dat haar klanten per 2025 ongeveer 20% minder CO2 uitstoten.

 

Landelijk netwerk van servicebedrijven

Met de aankoop van EnergieWonen Groep en ZON7 voegt Essent opnieuw twee bedrijven toe aan haar landelijke netwerk van servicebedrijven. Daarnaast versterkt Essent haar positie als marktleider in zonnepanelen voor de consumentenmarkt. Dit is een van de speerpunten van de energieleverancier aangezien de markt voor zonnepanelen explosief groeit. Meer en meer huizenbezitters kiezen er voor om zelf stroom op te gaan wekken met zonnepanelen en daarom is het marktleiderschap een belangrijke positie. Met de aankoop van de twee bedrijven verwacht Essent nog beter aan de ontstane vraag te kunnen voldoen. Hiermee kan het nog beter bijdrage aan het verduurzamen van Nederland.

 

‘’Essent  wil samen met al haar servicebedrijven Nederland helpen te verduurzamen. Daarvoor moeten we onze groei versnellen, want steeds meer klanten vragen om verduurzamingsmaatregelen voor hun huis. Onze nieuwe servicebedrijven spelen bij het invullen van die vraag een belangrijke rol. We zijn dan ook ontzettend trots dat EnergieWonen Groep en  ZON7 ervoor kiezen zich bij ons te voegen. De bedrijven hebben hun zaken goed op orde en dat blijkt uit de uitstekende beoordelingen van klanten en hun prachtige reputatie.’’ aldus Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent.

 

Verkoop- en servicebedrijven

Zowel EnergieWonen Groep als ZON7 zullen hun werkzaamheden zelfstandig blijven uitvoeren. Daarnaast worden ze onderdeel van het landelijke netwerk van verkoop- en servicebedrijven. Hierdoor kunnen beide bedrijven gaan profiteren van de bestaande slagkracht en expertise van Essent. Op dit moment bestaat het landelijk Essent-netwerk onder andere uit de volgende bedrijven; Klimaatroute, CVtotaal.nl, Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep, Isoprofs en Nederland Isoleert. Alles bij elkaar werken bij deze bedrijven meer dan 2.000 werknemers de dagelijks bezig zijn met het verduurzamen van Nederland!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave