Energieleverancier Eneco neemt concurrent E.ON over

Energieleverancier Eneco heeft bekend gemaakt dat het de Nederlandse verkoop- en leveringsactiviteiten van concurrent E.ON overneemt. Door de overname is Eneco ongeveer 200.000 particuliere en zakelijke klanten rijker. Eneco en het moederbedrijf van E.ON, Uniper, hebben de overnameprijs niet bekend gemaakt.

 

Overname klanten en personeel

Door de overname zullen klanten van E.ON automatisch overgaan naar Eneco. Ondanks de overgang zullen de contractvoorwaarden en tarieven ongewijzigd blijven. Naast de klanten zal ook het personeel overgenomen worden door Eneco. Hierbij gaat het om een totaal van 200 personeelsleden. Of het personeel mee wil verhuizen moet wel nog blijken, zo is de afstand tussen het E.ON kantoor in Eindhoven en het Eneco-hoofdkantoor in Rotterdam behoorlijk groot. Personeel dat niet wil verhuizen zal gebruik kunnen maken van een vertrekregeling.

 

“Er zijn nog onderhandelingen met de vakbonden over een vertrekregeling. Het streven is dat de overname binnen twee maanden rond is. Voor de klanten zal er voorlopig niets veranderen. De huidige energiecontracten blijven geldig. Na afloop kunnen mensen klant worden van Eneco of overstappen zoals gebruikelijk.” aldus E.ON-woordvoerder Edwin Kotylak.

 

Verduurzamen

Aangezien E.ON niet duurzaam is en Eneco wel kan het energiebedrijf opnieuw geld investeren in duurzame energie. Zo kunnen overgaande klanten op termijn gaan kiezen voor groene stroom en innovatieve slimme producten zoals de Toon thermostaat. In oktober eindigde E.ON nog op de laatste plaatst in een duurzaamheidsonderzoek door Greenpeace. Het scoorde namelijk een 3,3 uit 10. Energieleverancier Eneco werd zelf bestempeld als voorloper, en scoorde een 7,9 uit 10. Dit komt vooral omdat Eneco veel energie opwekt met relatief schone gascentrales en windturbines.

 

”Deze overname past in onze strategie om te groeien op het gebied van klanten, innovatieve energiediensten en duurzame energie. Onze klanten verwachten naast groene stroom ook de middelen om zelf de regie te nemen over hun energie, zoals ze dat nu al kunnen doen met Toon, de slim-laden app van Jedlix of een thuisbatterij met zonnepanelen. Dankzij deze stap kunnen we straks nog meer mensen helpen met besparen en verduurzamen.” aldus Kees-Jan Rameau, Chief Strategic Growth Officer van Eneco Groep.

 

E.ON

Ondanks dat E.ON de Nederlandse tak verkoopt aan Eneco is het bedrijf nog volop actief binnen Europa. Zo kondigde het energiebedrijf deze week nog aan dat het een nieuw windpark gaat bouwen in Italië. Dit windpark, het Morcone-project, is gelegen in de provincie Benevento en zal goed zijn voor 57 MW windenergie. Deze energie wordt opgewekt door de installatie van 19 turbines van de Deense fabrikant Vestas. Vanaf begin 2019 zal het windpark zijn eerste opwekken. Naast dit windpark het E.ON nog 9 andere onshorewindparken met een totale capaciteit van maar liefst 330 MW duurzame energie.

De overname van E.ON door Eneco moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave