Toon Gratis bij Eneco


Toon-gratis-Eneco

Wanneer u nu kiest voor Eneco dan kunt u profiteren van een gratis Toon thermostaat. U ontvangt Toon, ter waarde van €300,00, nu helemaal gratis bij een vierjarig energiepakket. Daarnaast is tijdelijk ook de installatie helemaal gratis. Liever een korter energiecontract? Kies dan voor Toon bij Eneco 3 Jaar Vast voor €99,00 of voor Toon bij Eneco 1 Jaar Vast voor €199,00. Momenteel ontvangt u ook bij deze energiepakketten de installatie t.w.v. €99,00 helemaal gratis. De installatie kost normaal gesproken €99,00. Benieuwd wat u gaat betalen voor Toon in combinatie met een energiecontract van Eneco? Bereken het zelf via de website van Eneco!

Update: Wanneer u nu overstapt naar Eneco dan ontvangt u ook nog eens een gratis Philips Hue Pakket ter waarde van €195,95. Daarnaast profiteert u tevens van een gratis Toon thermostaat en gratis installatie.

 

Waarom kiezen voor Toon van Eneco?

Met Toon van Eneco heeft u realtime inzicht in uw energieverbruik en u heeft uw thermostaat altijd bij de hand! U bediend Toon en eventuele andere apparaten binnen uw woning eenvoudig via uw tablet of smartphone. Door inzicht in uw energieverbruik te krijgen voorkomt u vervelende verrassingen op uw jaarafschrift. Met Toon van Eneco past u via uw smartphone of tablet eenvoudig de temperatuur aan in uw woning. Zo staat uw verwarming nooit meer onnodig aan en wordt uw huis alvast warm als u onderweg bent naar huis uit uw werk.

 

Ontvang Toon Gratis bij Eneco

 

”Wij hebben voor de Toon gekozen, omdat deze ons net wat meer bied dan de andere slimme thermostaten. Met name het kunnen controleren van je verbruik (gas + elektra) en de uitbreiding van het op afstand kunnen regelen van de verlichting. apparaat.” door Aad Meijboo.

 

Voordelen Toon van Eneco

 • U voorkomt nare verrassingen op uw jaarnota.
 • Toon krijgt een 7,7 van klanten. Gebaseerd op 454 onafhankelijke beoordelingen.
 • Ook voor huurwoningen.
 • Door gebruik van slimme stekers heeft u inzicht in het verbruik per apparaat.
 • Grip op uw energiekosten.
 • Profiteer van talloze extra services zoals weers- en verkeersinformatie.
 • Vergelijk uw energieverbruik met vrienden, buren en andere klanten.
 • Vaste energietarieven.
 • Werkt met alle CV-ketels.
 • U bediend Toon en overige apparaten eenvoudig op afstand.
 • Thermostaat en installatie (t.w.v. € 275) ontvangt u gratis bij een 4-jarig energiecontract!

 

Toon (Gratis) bij Energiecontract Eneco

Momenteel kunt u Toon ontvangen bij een 1, 3 of 4 jarig energiepakket. Afhankelijk van uw keuze zult u Toon gratis ontvangen of een eenmalige betaling moeten doen. Bij het kortlopende energiecontract (1 Jaar) kost Toon maximaal €199,00 inclusief installatie.

EnergiepakketEneco 1 JaarEneco 3 JaarEneco 4 Jaar
GasAardgas 1 JaarAardgas 3 aarAardgas 4 Jaar
Stroom100% Groen100% Groen100% Groen
Abonnement€4,50 p/mnd€4,50 p/mnd€4,50 p/mnd
Toon€199,00€99,00Gratis
InstallatieGratisGratisGratis
Bestellen

Wat andere zeggen over de Toon thermostaat?

De Toon thermostaat heeft enkele voordelen die vaker genoemd worden. Zo is het fijn dat het toestel compatibel is met alle type cv-ketels. Zowel met aan/uit- als OpenTherm cv-ketels kunt u de Toon thermostaat koppelen. Een ander prettig voordeel is dat de Toon thermostaat voor slechts €199,00 bij u thuis wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door een erkende Eneco monteur. Als laatst is het prettig dat u meer inzicht krijgt in uw stroom- en gasverbruik. Op basis van de bespaartips is het zelfs goed mogelijk om flink wat geld te besparen. Dat Toon te besturen is via tablet, mobiel en laptop wordt ook vaker genoemd maar dit is wel standaard binnen de markt.

Natuurlijk kent de Toon thermostaat ook diverse nadelen. Zo is het jammer dat er voor meer informatie een abonnement moet worden afgesloten. Dit abonnement moet sowieso minimaal 1 maand afgenomen worden (€3,50 €4,50 per maand) maar voor meer informatie moet dit abonnement behouden worden. Daarnaast is de verbinding niet altijd even sterk en het is jammer dat er geen instelmogelijkheden zijn voor de (dure) slimme stekkers. Diverse andere nadelen die nog worden genoemd is dat Toon niet samenwerkt met Homekit, geen aanwezigheidssensor heeft en dat de app nog beperkt functionaliteiten biedt.

 

Toon in vergelijking met Anna en Nest

Benieuwd hoe de functionaliteiten en kosten van Toon zich vergelijken met de Anna thermostaat van de NLE of een 3e generatie Nest thermostaat? Check dan in onderstaande tabel hoe de apparaten het tegenover elkaar doen.

ApparaatToon (Eneco)Nest (Essent)
Gratis te ontvangen bij4 Jaar Vast5 Jaar Vast
(€99,- / 3 Jaar)
StadverwarmingNeeJa
ZonnepanelenNeeJa, boiler
WarmtepompNeeJa
VloerverwarmingNeeJa
ZelflerendJaJa
Weer monitoringJaJa
Geo-fencingNeeJa
BewegingsdetectorNeeJa
Meet luchtvochtigheidNeeJa
Kosten per maand€4,50Geen
Aanschafprijs€275,00€249,00
Afsluiten? Actie verlopen

Kijkend naar bovenstaande tabel valt wel op dat Toon een stuk minder functionaliteiten biedt als Nest en Anna. Daarnaast rekent Eneco een maandelijkse bijdrage voor het gebruik (€3,50 €4,50). Dit maakt het gebruik duurder dan concurrent Nest. Om deze reden zouden wij eerder voor Nest dan voor Toon kiezen.

 

”Denk goed na als je een Toon koopt en lees vooral eerst goed in op het forum van Eneco zelf. Achteraf had ik beter een andere thermostaat moeten kopen.” door Leo.

 

Prijsverhoging abonnement Toon

Het abonnement wat hoort bij Toon van Eneco zal duurder worden. In ruil hiervoor krijgen gebruikers wel toegang tot enkele nieuwe features. Zo kan Toon op termijn aangeven welke apparaten in huis het meeste stroom verbruiken. Door de prijsstijgingen zullen klanten niet €3,50 maar €4,50 per maand gaan betalen. Deze prijsverhoging zal in gaan per 1 oktober 2017. Tot die tijd betalen gebruikers nog het huidige tarief. Door de prijsstijging zullen de jaarlijks kosten stijgen van €42,00 naar €52,00.

 

Nadelen Toon Eneco

Uiteraard heeft het kiezen voor Toon ook enkele nadelen. En deze nadelen moet u goed overwegen. Hieronder de belangrijkste;

 • Toon kent hoge aanschafkosten (€300,00) die u in principe zelf betaald over een periode van 4 jaar.
 • U betaald maandelijks €4,50 (prijsupdate 2017) om gebruik te kunnen maken van Toon.
 • Toon loopt qua functionaliteiten achter op Nest en Anna.
 • De thermostaat is alleen te gebruiken voor Eneco klanten, overstappen wordt dus lastig.

(U betaalt dus eigenlijk zelf de thermostaat, en u bent voor langere tijd gebonden aan Eneco)

 

Toon thermostaat koppelen met Rookmelder

Het is mogelijk om uw Toon thermostaat te koppelen met een rookmelder. Zo wordt u altijd tijdig gewaarschuwd bij brand en rook. Momenteel is de Toon thermostaat los te bestellen voor €199,00. Voor €261,00 besteld u Toon nu inclusief een rookmelder die compatibel is. Hierdoor profiteert u nu van 17% korting. Bestel hem vandaag en ontvang hem morgen in huis!

 

Alternatieve voor Toon van Eneco

Naast Toon van Eneco kunt u natuurlijk ook voor andere slimme meters kiezen. Klik om onderstaande link om meer te weten te komen over de alternatieve Nest thermostaat of Anna van de NLE.

 

Voordelen Nest ten opzichte van Toon

 • U betaald geen maandelijkse kosten.
 • Hogere energiebesparing mogelijk.
 • Nest is ook werkzaam in combinatie met andere energieleverancier (Na een eventuele latere overstap).
 • Nest werkt prima in combinatie met zonnepanelen.
 • Nest biedt standaard meer functies aan dan Toon.

 

app-toon-eneco-gratis

De Toon App

Zoals eerder gezegd past u met de speciale App voor iOs of Android eenvoudig de temperatuur aan in uw woning of schakelt u apparaten aan of uit. Ook kunt u realtime of per dag zien wat uw verbruik is of is geweest. Hiernaast meet Toon ook welke apparaten of delen in uw woning de meeste energie verbruiken, waardoor u goed inzicht krijgt in de mogelijkheden om energie te besparen. De App is gratis te downloaden en zeer gebruiksvriendelijk. Dus iedereen kan er mee overweg.

 

Vergelijk uw energieverbruik met andere Eneco klanten

Met Toon via uw tablet kunt u ook eenvoudig uw verbruik vergelijken met andere klanten van Eneco. Hierdoor heeft u nog meer inzicht in uw verbruik en waar u nog zou moeten kunnen besparen. Aangezien Toon uw energieverbruik in de gaten houdt blijft u altijd op de hoogte van uw gemiddelde maandverbruik, op basis hiervan kunt u uw maandelijks voorschotsbedrag eenvoudig aanpassen.

 

Waarom bestellen via Coolblue?

Coolblue is verkozen tot de beste webwinkel van 2017! En niet voor niets. Klanten geven Coolblue een 9,3 uit 10! Waarom? Diverse redenen. Zo is de klantenservice tot 23:59 geopend. Daarnaast ontvangt u altijd een uitgebreide garantie en kunt u 30 retourneren. En wanneer u vandaag besteld, kunt u het product vaak morgen al verwachten. Daarnaast is het ook mogelijk om uw bestelling zelf op te halen. Dit kan bij een van de meer dan 2600 ophaalpunten in heel Nederland!

 

Al meer dan 100.000 huishoudens gebruiken Toon van Eneco!

Al meer dan 100.000 huishoudens in Nederland maken gebruik de de slimme meter Toon van Eneco. U kunt de slimme meter gebruiken voor €4,50 per maand en ontvangt Toon gratis bij een vierjarig energiecontract van Eneco. Wanneer u kiest voor een tweejarig energiecontract dan betaald u eenmalig €75,00 voor de slimme meter.

 

Reviews Toon van Eneco

Gebruikt u Toon van Eneco? Laat ook een review achter en help andere consumenten tijdens het vinden van een nieuwe slimme meter.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Toon
Average rating:  
 0 reviews