Toon thermostaat gratis bij Eneco

Voorheen was het mogelijk om Toon gratis te ontvangen bij energieleverancier Eneco. In combinatie met een vierjarig energiecontract koste de slimme thermostaat u helemaal niks. Wanneer men voor een korter energiecontract koos was Toon verkrijgbaar met een mooie korting, maar niet gratis. Helaas is dit momenteel niet meer het geval.

Op dit moment biedt Eneco helemaal geen vaste contracten meer. Hierdoor is het dan ook niet meer mogelijk om zulke cadeaus weg te geven. Om deze reden is Toon dus niet meer gratis verkrijgbaar bij Eneco.

Op dit moment kost Toon u €275. De aanschaf van Toon kost u €200. Daarnaast betaalt u eenmalig €75 om een professionele Eneco monteur te laten komen die de slimme thermostaat installeert. Hier bovenop betaalt u maandelijks nog eens €4,50 abonnementskosten om alle functionaliteiten van uw Toon thermostaat te gebruiken.

Nu Toon niet meer gratis is bij Eneco, en u ook nog een maandelijkse abonnementskosten moet betalen, lijkt de thermostaat lang niet zo interessant meer in onze ogen. Om deze reden raden wij u aan om eens een kijkje te nemen naar ons artikel over de beste slimme thermostaten van dit moment.

 

Eneco vergelijken

Wilt u de energiekosten bij Eneco vergelijken met die bij andere energieleveranciers in de markt? Maak dan gebruik van onze energievergelijker!

 

Waarom kiezen voor Toon van Eneco?

Met Toon van Eneco heeft u realtime inzicht in uw energieverbruik en u heeft uw thermostaat altijd bij de hand! U bediend Toon en eventuele andere apparaten binnen uw woning eenvoudig via uw tablet of smartphone. Door inzicht in uw energieverbruik te krijgen voorkomt u vervelende verrassingen op uw jaarafschrift. Met Toon van Eneco past u via uw smartphone of tablet eenvoudig de temperatuur aan in uw woning. Zo staat uw verwarming nooit meer onnodig aan en wordt uw huis alvast warm als u onderweg bent naar huis uit uw werk.

 

Ontvang Toon Gratis bij Eneco

 

”Wij hebben voor de Toon gekozen, omdat deze ons net wat meer bied dan de andere slimme thermostaten. Met name het kunnen controleren van je verbruik (gas + elektra) en de uitbreiding van het op afstand kunnen regelen van de verlichting. apparaat.” door Aad Meijboo.

 

Voordelen Toon van Eneco

 • U voorkomt nare verrassingen op uw jaarnota.
 • Toon krijgt een 7,7 van klanten. Gebaseerd op 454 onafhankelijke beoordelingen.
 • Ook voor huurwoningen.
 • Door gebruik van slimme stekers heeft u inzicht in het verbruik per apparaat.
 • Grip op uw energiekosten.
 • Profiteer van talloze extra services zoals weers- en verkeersinformatie.
 • Vergelijk uw energieverbruik met vrienden, buren en andere klanten.
 • Vaste energietarieven.
 • Werkt met alle CV-ketels.
 • U bediend Toon en overige apparaten eenvoudig op afstand.
 • Thermostaat en installatie (t.w.v. € 275) ontvangt u nu gratis bij een 4-jarig energiecontract (niet meer beschikbaar)!

 

Toon gratis bij energiecontract Eneco

Voorheen was het mogelijk om Toon gratis te ontvangen bij Eneco. Zoals eerder beschreven is dit nu niet meer mogelijk. Toon kost nu €200, exclusief €75 installatiekosten. Hierdoor bent u in totaal €275 kwijt om Toon aan uw muur te hebben hangen. Hiernaast betaalt u elke maand nog een €4,50 voor een Toon abonnement. Dit komt neer op een extra kostenpost van €54 per jaar.

Wanneer u Toon meerdere jaren gebruikt dan lijkt de slimme thermostaat erg duur te worden. Laten we uitgaan van een gebruiksduur van 5 jaar. In dit geval zou u 5 jaar lang €54 per jaar betalen plus de €275 voor aanschaf. Hiermee komen de kosten voor het gebruik van Toon na 5 jaar uit op €545. Een forse prijs voor een slimme thermostaat, die in onze ogen niet te beste op de markt is.

EnergiepakketEneco 1 JaarEneco 3 JaarEneco 4 Jaar
GasAardgas 1 JaarAardgas 3 aarAardgas 4 Jaar
Stroom100% Groen100% Groen100% Groen
Abonnement€4,50 p/mnd€4,50 p/mnd€4,50 p/mnd
Toon€199,00€99,00Gratis
InstallatieGratisGratisGratis
BestellenNiet verkrijgbaarNiet verkrijgbaarNiet verkrijgbaar

 

Wat andere zeggen over de Toon thermostaat?

De Toon thermostaat heeft enkele voordelen die vaker genoemd worden. Zo is het fijn dat het toestel compatibel is met alle type cv-ketels. Zowel met aan/uit- als OpenTherm cv-ketels kunt u de Toon thermostaat koppelen. Een ander prettig voordeel is dat de Toon thermostaat voor slechts €199,00 bij u thuis wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door een erkende Eneco monteur. Als laatst is het prettig dat u meer inzicht krijgt in uw stroom- en gasverbruik. Op basis van de bespaartips is het zelfs goed mogelijk om flink wat geld te besparen. Dat Toon te besturen is via tablet, mobiel en laptop wordt ook vaker genoemd maar dit is wel standaard binnen de markt.

Natuurlijk kent de Toon thermostaat ook diverse nadelen. Zo is het jammer dat er voor meer informatie een abonnement moet worden afgesloten. Dit abonnement moet sowieso minimaal 1 maand afgenomen worden (€3,50 €4,50 per maand) maar voor meer informatie moet dit abonnement behouden worden. Daarnaast is de verbinding niet altijd even sterk en het is jammer dat er geen instelmogelijkheden zijn voor de (dure) slimme stekkers. Diverse andere nadelen die nog worden genoemd is dat Toon niet samenwerkt met Homekit, geen aanwezigheidssensor heeft en dat de app nog beperkt functionaliteiten biedt.

 

Toon in vergelijking met Anna en Nest

Benieuwd hoe de functionaliteiten en kosten van Toon zich vergelijken met de Anna thermostaat van de NLE of een 3e generatie Nest thermostaat? Check dan in onderstaande tabel hoe de apparaten het tegenover elkaar doen.

ApparaatToonAnnaNestNest
Gratis te ontvangen bij4 Jaar Vast5 Jaar Vast4 jaar vast5 Jaar Vast
(€99,- / 3 Jaar)
StadverwarmingNeeNeeJaJa
ZonnepanelenNeeNeeJa, boilerJa, boiler
WarmtepompNeeNeeJaJa
VloerverwarmingNeeNeeJaJa
ZelflerendJaJaJaJa
Weer monitoringJaJaJaJa
Geo-fencingNeeJaJaJa
BewegingsdetectorNeeJaJaJa
Meet luchtvochtigheidNeeNeeJaJa
Kosten per maand€4,50€3,99GeenGeen
Aanschafprijs€275,00€249,00€219,00€249,00
Afsluiten?Actie verlopenActie verlopenActie verlopenActie verlopen

Kijkend naar bovenstaande tabel valt wel op dat Toon een stuk minder functionaliteiten biedt als Nest en Anna. Daarnaast rekent Eneco een maandelijkse bijdrage voor het gebruik (€3,50 €4,50). Dit maakt het gebruik duurder dan concurrent Nest. Om deze reden zouden wij eerder voor Nest dan voor Toon kiezen.

 

”Denk goed na als je een Toon koopt en lees vooral eerst goed in op het forum van Eneco zelf. Achteraf had ik beter een andere thermostaat moeten kopen.” door Leo.

 

Prijsverhoging abonnement Toon

Het abonnement wat hoort bij Toon van Eneco zal duurder worden. In ruil hiervoor krijgen gebruikers wel toegang tot enkele nieuwe features. Zo kan Toon op termijn aangeven welke apparaten in huis het meeste stroom verbruiken. Door de prijsstijgingen zullen klanten niet €3,50 maar €4,50 per maand gaan betalen. Deze prijsverhoging zal in gaan per 1 oktober 2017. Tot die tijd betalen gebruikers nog het huidige tarief. Door de prijsstijging zullen de jaarlijks kosten stijgen van €42,00 naar €52,00.

 

Nadelen Toon Eneco

Uiteraard heeft het kiezen voor Toon ook enkele nadelen. En deze nadelen moet u goed overwegen. Hieronder de belangrijkste;

 • Toon kent hoge aanschafkosten (€300,00) die u in principe zelf betaald over een periode van 4 jaar.
 • U betaald maandelijks €4,50 (prijsupdate 2017) om gebruik te kunnen maken van Toon.
 • Toon loopt qua functionaliteiten achter op Nest en Anna.
 • De thermostaat is alleen te gebruiken voor Eneco klanten, overstappen wordt dus lastig.

(U betaalt dus eigenlijk zelf de thermostaat, en u bent voor langere tijd gebonden aan Eneco)

 

Toon thermostaat koppelen met Rookmelder

Het is mogelijk om uw Toon thermostaat te koppelen met een rookmelder. Zo wordt u altijd tijdig gewaarschuwd bij brand en rook. Momenteel is de Toon thermostaat los te bestellen voor €199,00. Voor €261,00 besteld u Toon nu inclusief een rookmelder die compatibel is. Hierdoor profiteert u nu van 17% korting. Bestel hem vandaag en ontvang hem morgen in huis!

 

Alternatieve voor Toon van Eneco

Naast Toon van Eneco kunt u natuurlijk ook voor andere slimme meters kiezen. Klik om onderstaande link om meer te weten te komen over bijvoorbeeld de alternatieve Nest thermostaat of Anna van de NLE.

 

Voordelen van bijvoorbeeld Nest ten opzichte van Toon

 • U betaald geen maandelijkse kosten.
 • Hogere energiebesparing mogelijk.
 • Nest is ook werkzaam in combinatie met andere energieleverancier (Na een eventuele latere overstap).
 • Nest werkt prima in combinatie met zonnepanelen.
 • Nest biedt standaard meer functies aan dan Toon.

 

app-toon-eneco-gratis

De Toon App

Zoals eerder gezegd past u met de speciale App voor iOs of Android eenvoudig de temperatuur aan in uw woning of schakelt u apparaten aan of uit. Ook kunt u realtime of per dag zien wat uw verbruik is of is geweest. Hiernaast meet Toon ook welke apparaten of delen in uw woning de meeste energie verbruiken, waardoor u goed inzicht krijgt in de mogelijkheden om energie te besparen. De App is gratis te downloaden en zeer gebruiksvriendelijk. Dus iedereen kan er mee overweg.

 

Vergelijk uw energieverbruik met andere Eneco klanten

Met Toon via uw tablet kunt u ook eenvoudig uw verbruik vergelijken met andere klanten van Eneco. Hierdoor heeft u nog meer inzicht in uw verbruik en waar u nog zou moeten kunnen besparen. Aangezien Toon uw energieverbruik in de gaten houdt blijft u altijd op de hoogte van uw gemiddelde maandverbruik, op basis hiervan kunt u uw maandelijks voorschotsbedrag eenvoudig aanpassen.

 

Al meer dan 100.000 huishoudens gebruikten Toon van Eneco!

Al meer dan 100.000 huishoudens in Nederland maken gebruik de de slimme meter Toon van Eneco. U kunt de slimme meter gebruiken voor €4,50 per maand en ontvangt Toon gratis bij een vierjarig energiecontract van Eneco. Wanneer u kiest voor een tweejarig energiecontract dan betaald u eenmalig €75,00 voor de slimme meter.

 

Kan Toon nog meekomen met andere moderne slimme thermostaten?

In vergelijking met andere moderne slimme thermostaten is Toon een solide keuze, maar het hangt sterk af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Een van de sterke punten van Toon is de gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om energiegebruik te monitoren, wat kan helpen bij het optimaliseren van je verwarmings- en koelsystemen.

Toon biedt ook handige functies zoals de mogelijkheid om de thermostaat op afstand te bedienen via een mobiele app, wat handig kan zijn voor het aanpassen van de temperatuur wanneer je niet thuis bent. Daarnaast integreert Toon vaak met andere slimme apparaten en platforms, waardoor u een meer geïntegreerd smart home-ecosysteem kunt creëren.

Het is echter belangrijk om te overwegen dat er verschillende andere slimme thermostaten op de markt zijn, elk met zijn eigen set functies en voordelen. Sommige thermostaten bieden geavanceerdere zelflerende mogelijkheden, nauwkeurige sensoren of betere integratie met specifieke verwarmingssystemen.

Voordat u een keuze maakt, is het raadzaam om je behoeften te evalueren en verschillende modellen te vergelijken op basis van functies, compatibiliteit en prijs. Lees ook beoordelingen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de praktijkervaringen met Toon en andere thermostaten. Wat voor de een ideaal is, kan voor de ander wellicht minder geschikt zijn, afhankelijk van individuele wensen en systeemvereisten.

 

Veelgestelde vragen

Nee. Gebruikers van Toon betalen €4,50 per maand voor een Toon abonnement. Dit komt neer op een extra kostenpost van €54 per jaar.

De installatie van Toon wordt altijd door een Eneco monteur gedaan. De kosten voor de installatie bedragen €75.

Ja, de Toon thermostaat werkt onder andere zijn met Fibaro slimme stekkers, de Fibaro rookmelder, en Philips Hue verlichting.

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave