Alkmaar, HHW en Langedijk kiezen voor duurzame energie

Alkmaar en omliggende gemeente kiezen voor duurzame energie

De gemeente Alkmaar en omliggende gemeente Bergen, Heiloo, Langedijk en Heerhugowaard hebben nieuwe overeenkomsten gesloten voor de levering van energie. En in een gezamenlijke Europese aanbesteding is de opdracht definitief gegund. De levering van stroom en garanties zal worden gedaan voor HVC Energie, de levering van gas zal verzorgd worden door energieleverancier Greenchoice en de levering van CO2-emissierechten ten behoeve van de klimaatcompensatie van het totale aardgasverbruik van de gemeenten aan de Climate Neutral Group.

Duurzaamheid belangrijk voor regio

Duurzaamheid is erg belangrijk voor de regio Alkmaar / Heerhugowaard / Langedijk en daarom is dit ook meegenomen in deze nieuwe aanbesteding. Wethouder duurzaamheid van de gemeente Alkmaar, Jan Nagengast (CDA) zegt het volgende: “Als gemeente moet je het goede voorbeeld geven. Ook als het gaat om het duurzaam inkopen van eigen energie. Ook is het stimuleren van duurzame energie een van onze drie pijlers in ons duurzaamheidsbeleid. Door het met de gemeenten en partners in de regio in te kopen sparen we bovendien geld uit. Een duurzame oplossing dus voor iedereen!”

Greenchoice trotse leverancier van groene energie

Evert den Boer, CEO bij Greenchoice: ”Als 100% groene energieleverancier hebben wij als doel om het hele energielandschap in Nederland te verduurzamen. Daar horen grote klanten als de regio Alkmaar ook bij. We zijn dus erg trots deze overeenkomst gegund te hebben gekregen.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave