Tado Slimme Thermostaat V3+ Review

Met de Tado Slimme Thermostaat V3+ haalt u een moderne en veelzijdige slimme thermostaat in huis. De V3+ is de opvolger van de reeds populaire Tado Slimme Thermostaat die wij eerder al reviewde. Het voordeel van de Tado Slimme Thermostaat V3+ is dat deze nog beter samenwerkt met andere platformen waaronder Apple Homekit, Google Assistant en Alexa. Daarnaast werkt de Tado V3+ ook met IFTTT, individuele ruimteregeling en biedt het een nieuw verwarmingsalgoritme. Hierdoor kunt u met deze slimme thermostaat nog meer besparen op uw verwarmingskosten. Meer weten of direct bestellen? Check dan de website van Coolblue!

Tip: Bestel nu uw Tado Slimme Thermostaat V3+ starter kit via Coolblue en betaal €184,00 in plaats van €199,00. U ontvangt dus €15,00 extra korting!

 

Tado Slimme Thermostaat V3+

 

”Veel makkelijker te installeren dan de Nest. Om alle opties te benutten van de app , moet je deze aanschaffen voor €3 per maand. Ze geven op het product energie besparing garantie dus uiteindelijk verdien je dit bedrag waarschijnlijk wel terug. Het design is supermooi.’’ aldus J. van Putten.

 

Voordelen Tado V3+ Thermostaat

  • De Tado V3+ slimme thermostaat werkt samen met alle type cv-ketels en stadsverwarming.
  • Profiteer standaard van 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.
  • Altijd 2 jaar garantie op uw slimme thermostaat van Tado.
  • Betaalt zich zelf in het eerste jaar terug (energiebesparingsgarantie).
  • Werkt samen met IFTTT, Google Assistant, Alexa en Apple Homekit.
  • Eenvoudig te bedienen door middel van de app.
  • Niet-goed-geld-terug garantie (30 dagen).

 

Nadelen Tado V3+ Thermostaat

De Tado V3+ slimme thermostaat kent veel voordelen, maar kent de vernieuwde Tado thermostaat ook nadelen? Het antwoord is ‘’Ja’’. Het grootste nadeel van de V3+ is in onze ogen de maandelijks kosten die u moet betalen om gebruik te kunnen maken van de full option app. Deze kosten bedragen momenteel €24,99 per jaar. Dit is omgerekend maar een kleine kostenpost, maar het kan toch vervelend overkomen. Na het betalen van deze kosten kunt u overigens wel profiteren van veel voordelen waaronder Geofencing, waardoor u deze kosten waarschijnlijk snel terug hebt verdiend.

Een ander nadeel van de Tado V3+ is dat u een extensiekit nodig heeft om de thermostaat draadloos aan uw ketel te koppelen. Deze kost via de Tado website €99,00 en kan via Coolblue worden bijbesteld voor €234,05 totaal (5% korting). Dit is relatief gezien een hoop geld voor alleen het draadloos maken van de slimme thermostaat. Wanneer u wilt kunt u zonder extensiekit uw Tado wel gewoon bedraad gebruiken. In dit geval kan u gebruik maken van de reeds aanwezige bedrading van uw huidige thermostaat.

 

Specificaties

De vorige Tado slimme thermostaat werkte enkel samen met Apple Homekit, maar de nieuwe V3+ is ook compatible met onder Google Assistant, Amazon Echo, Alexa en IFTTT. Hierdoor is het nog makkelijker om uw slimme thermostaat te laten communiceren met andere slimme apparaten zoals uw smartphone of verlichting. Wanneer thuis of weg bent kunt u uw verwarming eenvoudig bedienen met de Tado-app. Hierdoor komt u nooit meer thuis in een koude woning. Daarnaast kunt u met de app ook weekschema’s instellen, waardoor u geen omkijken meer heeft naar uw thermostaat.

De Tado V3+ is ook standaard uitgerust met geofencing. Dit betekent dat de slimme thermostaat kijkt of uw smartphone in huis is, en op basis hiervan de verwarming wel of niet aanzet. Hierdoor staat uw verwarming nooit onnodig aan terwijl u niet thuis bent. Dit scheelt u een hoop kosten, en is nog eens milieuvriendelijk ook. Een andere handige feature van de Tado V3+ os de open raam detector. Door deze feature gaat de thermostaat automatisch een paar graden naar beneden wanneer een raam open staat.

De Tado Slimme Thermostaat V3+ werkt samen met bijna alle merken cv-ketels waaronder Atag, AWB, Bosch, Ferroli, Intergas, Remeha en Vaillant. Daarnaast kan de slimme thermostaat overweg met alle types verwarmingssystemen waaronder (modulerende) cv-ketels, vloerverwarming en stadsverwarming. De Tado V3+ ondersteunt OpenTherm, Geofencing, IFTTT en is zelflerend. Ook kan de thermostaat tot wel 25 verschillende warmte zones herkennen. De Tado V3+ is standaard uitgerust met Wifi en werkt volledig draadloos. Bediening van uw Tado slimme thermostaat kan door middel van het touchscreen of een van de app (Apple, Android en Windows).

 

”Nieuwe ketel, dan wil je ook een nieuwe thermostaat. Na veel zoeken bij de Tado uitgekomen. Hoewel iets duurder dan de NEST en de Thermosmart was uiteindelijk de vormgeving en de ondersteuning bij Tado welke de doorslag gaf.” aldus Naud.

 

Energiebesparingsgarantie

Bij Tado is men zo overtuigt van de V3+, dat ze zelfs een energiebesparingsgarantie geven bij de aankoop van de slimme thermostaat. Dit betekent dat u uw geld terug krijgt wanneer u niet binnen 12 maanden energie bespaart. De reden voor deze overtuiging is dat de Tado V3+ nu wordt geleverd met diverse slimme verwarmingsalgoritmes. Deze algoritmes helpen u tot wel 31% te besparen op uw verwarmingskosten. Hierdoor betaalt de Tado V3+ zich in het eerste jaar al terug. Naast voordelig is dit natuurlijk ook nog eens erg milieuvriendelijk. U hoeft namelijk een stuk minder energie te verbruiken om uw woning te verwarmen!

 

Inhoud starterkit

Wanneer u de starterskit van de Tado V3+ slimme thermostaat besteld dan ontvangt u standaard de thermostaat, een internetbridge, een Ethernetkabel en een usb-kabel. Deze inhoud in nodig om uw thermostaat te koppelen met uw ketel en draadloze netwerk. Wanneer dit alles goed is aangesloten dan kunt u uw ketel bedienen via de touchscreen interface of via de Tado app op uw smartphone. In de starterskit vindt u tevens bevestigingsschroeven, kleefstrips, stickers om uw kabels te markeren en 3 AAA batterijen.

 

Tip: Tado Slimme Radiatorknoppen

Door het aanschaffen van Tado Slimme Radiatorknoppen kunt u nog meer energie besparen. Met deze knoppen kunt u namelijk zelf instellen welke ruimtes wanneer verwarmt worden. Hierdoor kunt u veel geld besparen op uw jaarlijkse energierekening. De slimme radiatorknoppen zijn eenvoudig en snel te plaatsen. Na de plaatsing meten ze de temperatuur en luchtvochtigheid per kamer. Via uw app kunt u vervolgens instellen welke ruimtes verwarmt moeten worden. Naast handig zijn de radiatorknoppen ook nog eens fraai ontworpen, waardoor ze helemaal niet opvallen. Het enige nadeel van de radiatorknoppen is dat ze vrij prijzig zijn. Zo betaalt u per radiatorknop al snel tussen de €50,00 en €75,00. Wanneer u de V3+ in combinatie met enkele knoppen bestelt daalt deze prijs wel. Zo kunt u nu een V3+ met 3 radiatorknoppen bestellen vanaf €247,00. In de wetenschap dat u vervolgens ook geld bespaart en profiteert van meer gemak met de knoppen kan dit een slimme overweging zijn.

 

Tado Slimme Radiatorknoppen

 

Waarom bestellen via Bol.com?

Bol.com is met afstand de bekendste webshop in Nederland! En niet voor niets. Klanten geven Bol.com een 7,2 uit 10! Waarom? Diverse redenen. Zo is de klantenservice tot 23:59 geopend. Daarnaast ontvangt u altijd een uitgebreide garantie en kunt u 30 retourneren. En wanneer u vandaag besteld, kunt u het product vaak morgen al verwachten. Daarnaast is het ook mogelijk om uw bestelling zelf op te halen. Dit kan bij een van de meer dan 2600 ophaalpunten in heel Nederland!
 

 

”De tado is een verademing. Makkelijk in gebruik, heldere uitleg (in Nederlands), ik heb voor verschillende dagen aparte tijdschema’s in kunnen stellen. En: voordat je de installatie begint, checken ze voor je of het matched met je ketel. Dat is trouwens in 95% van de gevallen zo, zeggen ze.” aldus Wilmar Zomer.

 

Reviews Tado Slimme Thermostaat V3+

Gebruikt u zelf ook de Tado Slimme Thermostaat V3+? Laat ook een reactie achter en help andere consumenten tijdens het vinden van een nieuwe slimme meter.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Tado Slimme Thermostaat V3+ Review”

Inhoudsopgave