Energieleverancier Eneco steekt 100 miljoen in startups


Energie-Gas-EnecoEneco wil 100 miljoen euro gaan investeren in kansrijke energie-startups. De energieleverancier richt hiervoor een nieuw onderdeel op, ten weten het Eneco Innovation Center. Dat kondigde Eneco aan via BNR radio.

Een afdeling met 30 man gaat aan het werk met het vinden van innovatieve duurzame energieprojecten waarin Eneco kan investeren. Dat vertelt innovatiedirecteur Hans Valk in gesprek met BNR’s Paul van Liempt.

Het bedrag dat Eneco per startup investeert loopt nogal uiteen, zegt Valk. “Dat kan van enkele tienduizenden euro’s tot miljoenen gaan. Het hangt heel erg af van de grootte van het bedrijf en de fase waarin het bedrijf zit. Het grappige is dat mensen kijken naar het bedrag. Wij kijken naar potentie. We kijken heel erg naar: biedt een bedrijf een dienst of inzichten die wij nog niet hebben en versterken we elkaar? Als dat geld kost, gaan we investeren.”


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.