Eneco gaat vijftig nieuwe oplaadpalen plaatsen in Brabant


goedkope-energie-en-gas-enecoVolgend jaar gaat energiebedrijf Eneco, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, vijftig oplaadpalen plaatsen in Brabant. Door middel van deze oplaadpalen is het mogelijk voor elektrische auto’s om zich te voorzien van groene stroom.

Klimaattop Parijs

Energiebedrijf Eneco en de provincie Noord-Brabant maakte dit initiatief bekend tijdens de klimaattop in Parijs. Het initiatief van deze extra laadpalen is onderdeel van een bredere samenwerking tussen de twee partijen. Het is de bedoeling dat de laadpalen in de loop van de eerste helft van 2016 worden geplaatst. Er is nog niet bekend gemaakt waar de laadpalen precies komen te staan en wat de precieze kosten zijn. Energiebedrijf Eneco hoopt met meerdere provincies zulk soort overeenkomsten te sluiten.

Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant wil graag een bijdrage leveren aan de duurzaamheid door in 2020 oplaadcapaciteit voor zo’n 100.000 elektrische auto’s te bieden. De vijftig extra oplaadpunten die volgend jaar worden geplaatst is een stap in de goede richting. De provincie Noord-Brabant laat weten dat zij verheugd zijn om de samenwerking aan te gaan met Eneco om zo concrete stappen te zetten naar een duurzamere wereld.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.