Beste overstapmoment

beste-overstapmoment-energie

Wanneer uw energiecontract bijna afloopt is het verstandig om opnieuw energietarieven en energieleveranciers te gaan vergelijken. Als u nog nooit bent overgestapt dan is het zeker aan te raden om te kijken of het goedkoper kan. Vaste klanten betalen namelijk meer! Regelmatig overstappen van energieleverancier kan u jaarlijks honderden euro’s besparen! Lees hieronder meer over het beste overstapmoment van energieleverancier.

 

Wanneer kan ik overstappen?

Wanneer u nog nooit of al heel lang niet bent overgestapt van leverancier dan heeft u een contract voor onbepaalde tijd. Dit energiecontract is dan direct of maandelijks opzegbaar. U kunt dan binnen 1 of 1,5 maand zonder boete overstappen naar een andere leverancier. De meeste consumenten hebben een contract dat direct opzegbaar is en kunnen dus zonder problemen direct overstappen.

Wanneer u nog een energiecontract heeft lopen met een bepaalde duur, bijvoorbeeld 3 of 5 jaar, dan is het mogelijk dat uw oude leverancier u een boete oplegt wanneer u besluit over te stappen. In sommige gevallen betaalt uw nieuwe energieleverancier deze boete. Ook kunnen ze een beloofde welkomstbonus kwijtschelden aangezien u uw contract voortijdig opzegt. Het is dus belangrijk om te letten op de afloopdatum! Lees hier meer over de overstapvergoeding.

 

Zelf het overstapmoment bepalen

Bij veel energieleveranciers kunt u tijdens het aanmelden zelf uw overstapmoment aangeven. Het daadwerkelijke overstapmoment is wel afhankelijk van uw huidige energieleverancier en de leverancier waar u naar opstapt. Bij Energiedirect.nl , EON, Eneco, Essent en Vattenfall kunt u geen ingangsdatum aangeven, zij houden rekening met de afloopdatum van uw energiecontract.

Wilt u zeker zijn dat overstappen u de gewenste besparing oplevert? Check dan de overstapmogelijkheden in de voorwaarden van uw energiecontract! Maak nu gebruik van onze energievergelijker of een van de voordelige acties op onze website!

 

Overstappen; Hoe werk het?

overstappen-van-energieleverancier-5-eenvoudige-stappen

 

Overstapmoment Wekker

Met onze Overstap Wekker ontvangt u een handig herinneringsmailtje wanneer uw energiecontract bijna afloopt. Hiermee voorkomt u het onnodig lang verlengen van een relatief duur energiecontract! Meer weten? Lees hier verder!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave