Groen licht voor overname NLE door Budget Energie


De Nuts Groep, eigenaar van Budget Energie, heeft groen licht gekregen voor de overname van concurrent Nederlandse Energie Maatschappij (NLE). De Europese Commissie heeft de overname goedgekeurd aangezien er door de overname slechts een ‘’bescheiden’’ marktpositie ontstaat.

 

Overname NLE

Aan het begin van dit jaar maakte Budget Energie, een merk van de Nuts Groep, bekend dat het NLE zou overnemen. Met deze aankoop zal Budget Energie de vierde grootste energieleverancier van Nederland worden. De bedrijven hebben momenteel samen ongeveer 600.000 klanten en een totale jaarlijkse omzet van 700 miljoen euro.

Ondanks de overname zal NLE een eigen identiteit blijven. Hierdoor zullen huidige NLE klanten niets merken van de overname. Uiteindelijk neemt de Nuts Groep enkel 100% van de aandelen over. Wat de Nuts Groep voor de overname betaalt heeft is niet bekend gemaakt.

 

Goedkeuring vanuit Brussel

Aangezien het belangrijk is dat de energiemarkt gezond blijft heeft de Europese Commissie gekeken naar de consequenties van de overname. Na onderzoek heeft de Commissie geconcludeerd dat de overname door de Nuts Groep niet voor problemen binnen de markt zal zorgen. Dit komt vooral omdat de omvang van de beide energiebedrijven bij elkaar nog gering is. Samen beheren de bedrijven ongeveer 600.000 Nederlandse klanten waardoor zij nog flink kleiner zijn dan Nuon, Essent en Eneco.

 

Ambitieuze groeidoelstellingen

Met de overname wil de Nuts Groep haar ambitieuze groeidoelstellingen kracht bij zetten. Op dit moment heeft het bedrijf in totaal 700.000 klanten in Nederland en België. Dit aantal moet voor 2020 doorgroeien naar een totaal van 1 miljoen. Vanwege deze gehoopte groei zal het grootste deel van het personeel aan kunnen blijven bij beide bedrijven.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.