Essent Zakelijk toont ondernemers afkomst duurzame energie met Ellyn

Steeds meer ondernemers en bedrijven vinden het belangrijk om te weten waar hun energie vandaan komt. Zo weten ze zelf hoe duurzaam ze bezig zijn en kunnen ze klanten laten zien hoe duurzaam hun dienstverlening is. Om dit inzichtelijker te maken heeft Essent Zakelijk als eerste energieleveranciers van Nederland een speciaal digitaal platform gelanceerd. Door middel van het platform Ellyn kan Essent bedrijven aantoonbaar en direct koppelen aan productielocatie’s als zonne- en windparken. Een handige digitale oplossing om de gehele duurzame energielevering transparanter te maken.

 

Elk kwartier inzicht

Door middel van Ellyn hebben ondernemers bijna realtime inzicht in waar hun energie vandaan komt. Zo laat Ellyn elk kwartier zien waar de energie vandaan komt die zij verbruiken. Daarnaast zien eigenaren van zonne- en windparken direct waar hun energie naar toe gaat. Door middel van dergelijk slimme tools wil Essent direct bijdragen aan een duurzamere wereld.

 

Bedrijfsleven belangrijke schakel in energietransitie

Als Nederland haar klimaatdoelstellingen wil halen dan is het belangrijk dat ook het bedrijfsleven meegaat in de energietransitie. Alleen op deze manier is het mogelijk om de toch al ambitieuze doelstellingen te behalen. Door middel van het digitale platform Ellyn wil Essent haar bijdrage doen aan de transitie. Het nieuwe peer-to-peer platform heeft bedrijven meer duidelijkheid over de herkomst van de verbruikte duurzame energie.

 

Directe link tussen opwekkers en verbruikers

Door middel van Ellyn worden opwekkers en verbruikers transparant aan elkaar gekoppeld. Iets wat steeds belangrijker wordt aangezien energie steeds vaker lokaal opgewekt en verbruikt wordt. Hierdoor is het belangrijk dat de vraag- en aanbod van elektriciteit goed op elkaar wordt afgestemd. Ook dit moet het digitale platform inzichtelijker maken. En wanneer er even geen energie lokaal wordt opgewekt, dan zorgt Ellyn ervoor dat er groene energie wordt aangeboden in combinatie met Garantie’s van Oorsprong (GVO’s).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave