Pure Energie opzeggen

Pure Energie opzeggenBent u klant bij Pure Energie? En wilt u uw contract opzeggen? Kies dan voor de eenvoudigste oplossing voor uw situatie. Wilt u helemaal geen energie meer ontvangen? Dan moet u zelf uw contract met Pure Energie opzeggen. Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dan zal uw nieuwe energieleverancier uw energiecontract opzeggen. Wel zo eenvoudig! Benieuwd wat u moet doen om uw contract met Pure Energie op te zeggen? Lees dan hieronder verder hoe u dit aanpakt per situatie.

 

Ik heb geen energieleverancier meer nodig

Gaat u samenwonen? Of emigreren? Dan hebt u geen energieleverancier meer nodig. In dit geval moet u zelf uw contract met Pure Energie opzeggen. Dit kunt u eenvoudig doen door contact op te nemen met de klantenservice van Pure Energie. U kunt de klantenservice bereiken door te bellen naar het nummer 0800 222 88 85. Dit nummer is te bereiken op werkdagen van 08:30 tot en met 17:00. Er zijn tevens geen kosten aan verbonden. De klantenservice zal u verder helpen met uw opzegging. Enkele weken na uw opzegging zult u automatisch een eindnota van Pure Energie ontvangen. Wanneer deze verrekend is zal uw contract helemaal opgezegd zijn.

 

Ik wil overstappen naar een andere energieleverancier

Wilt u wel nog energie ontvangen, maar dan van een andere energieleverancier? Dan hoeft u uw energiecontract niet zelf op te zeggen. Kies gewoon een nieuwe energieleverancier en geeft tijdens uw aanmelden aan dat u nog een contract heeft bij Pure Energie. Uw nieuwe energieleverancier zal er vervolgens voor zorgen dat uw oude energiecontract wordt opgezegd. Dit is gratis en gaat altijd eenvoudig en snel. Benieuwd waar u momenteel het voordeligste uit bent? Maak dan gebruik van onderstaande energievergelijker!

 

Kies uw nieuwe energieleverancier!

Bent u toe aan een andere energieleverancier? Kies dan direct een nieuwe en laat die uw contract met Pure Energie opzeggen. Voer hieronder uw verbruik in en check direct welke energieleverancier het beste bij uw verbruik past. Direct aanmelden? Klik dan op de button ‘’Bekijken’’. Tijdens het aanmelden op de website kunt u vanzelf aangeven dat u nu klant bent bij Pure Energie. Uw nieuwe energieleverancier zegt vervolgens uw contract op en zorgt ervoor dat de levering soepel overgaat op uw nieuwe contract!

 

 

Opzegvergoeding Pure Energie

Zegt u uw contract met Pure Energie op voor dat het afgelopen is? Dan kunt u rekenen op een opzegvergoeding. Dit is een speciale vergoeding die u betaalt omdat u uw contract voortijdig beëindigd. De maximale hoogte van deze boete is vastgesteld door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Pure Energie hanteert momenteel de maximale vergoeding die gerekend mag worden volgens de ACM. Check in de onderstaande tabel hoe hoog deze vergoedingen maximaal mogen zijn.

Resterende looptijdMaximale kosten per product
0 - 18 maanden€50,00
18 - 24 maanden€75,00
24 - 30 maanden€100,00
Meer dan 2,5 jaar€125,00
Lees hier meer over de opzegvergoeding.

Klantenservice Pure Energie

Wilt u Pure Energie opzeggen via de klantenservice? Neem dan contact op via een van de aangeboden mogelijkheden. Bellen is het snelste, maar opzeggen via post is natuurlijk ook mogelijk. Check hieronder de belangrijkste contactgegevens. Naast de normale contactmethode kunt u Pure Energie ook een vraag stellen via Social Media. Tevens biedt Pure Energie een uitgebreide F.A.Q. sectie aan op haar website.

Bellen
Bel direct naar 0800 222 88 85
Op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Gratis en persoonlijk contact.

Mail
Mail direct naar info@pure-energie.nl
U ontvangt antwoord binnen enkele dagen.

Postadres
Pure Energie
Hengelosestraat 569
7512 AG Enschede

Annuleren

Hebt u zich bij Pure Energie aangemeld maar wilt u toch nog annuleren? Dat kan altijd kosteloos wanneer u het binnen de wettelijke bedenktijd meldt. Momenteel bedraagt de wettelijke bedenktijd 14 dagen. Dus annuleer uw aanmelding binnen 14 dagen bij de klantenservice en voorkom gedoe. Wij raden overigens altijd aan om zo snel mogelijk te annuleren.

 

Waarom Pure Energie opzeggen?

Via onze website kunt u ook reviews over energieleveranciers achterlaten. Hiermee helpt u andere consumenten tijdens het vergelijken. Daarom zijn wij benieuwd waarom u Pure Energie wilt opzeggen. Bent u niet tevreden? Bent u ergens anders goedkoper uit? Of heeft u gewoon geen energie meer nodig en maar bent u wel tevreden. Laat het ons weten door een review achter te laten. Dat kan op deze pagina!

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave