Goedkope Zonnepanelen

Nederlanders zijn zich steeds bewuster van de kosten voor energie, en stappen daarom dan ook steeds vaker over. Niemand wil namelijk te veel betalen voor stroom en gas! Ook op het gebied van het zelf energie opwekken kiezen consumenten graag voor goedkope zonnepanelen. Hierdoor wordt de jaarlijkse energierekening namelijk met een relatief kleine investering flink verminderd. Ondanks dat ‘’goedkope zonnepanelen’’ aantrekkelijk klinken kunnen deze ook diverse nadelen hebben. Om deze reden raden wij u aan om uzelf altijd goed te laten informeren wanneer u over wilt gaan op de aanschaf van zonnepanelen. In dit artikel delen wij enkele nadelen van goedkope zonnepanelen en leggen wij uit waar u terecht kun voor degelijk advies over goedkope zonnepaneeloplossingen.

 

Het nadeel van goedkope zonnepanelen

Via veel websites is het tegenwoordig mogelijk om zeer goedkope zonnepanelen aan te schaffen. Dit klinkt leuk, maar in hoeverre is goedkoop vaak duurkoop? Ten eerste is het niet verstandig om zomaar een willekeurig zonnepanelenpakket aan te schaffen. Waarom? Deze pakketten met een aantal zonnepanelen, een omvormer en bevestigingsmateriaal zijn totaal niet afgestemd op uw situatie. Hierdoor is de kans groot dat de hellingshoek, schaduw en oriëntatie uiteindelijk helemaal niet juist zijn. Dit is zonde, want de juiste installatie van zonnepanelen zijn essentieel voor de maximale opbrengst aan zonne-energie.

Naast dit probleem zijn sommige goedkope zonnepanelen uit China van matige kwaliteit of worden ze verkocht met onjuiste informatie. Zo kloppen prestatiecijfers niet (bijvoorbeeld het maximale piekvermogen) en ontstaan er luchtbellen of vocht onder het glas door een slechte productie. Daarnaast kunt u ook te maken krijgen met hotspots op de zonnepanelen, slechte isolatie en slechte contactverbindingen. Al deze problemen kunnen er voor zorgen dat u zonnepanelen minder goed presteren of helemaal niet meer functioneren.

En of deze problemen niet erg genoeg zijn blijkt het vaak lastig te zijn om terug te vallen op de geboden fabrieksgarantie. Zo hebben veel van de Chinese zonnepaneelproducenten geen fabrieken of kantoren in Europa. Om deze reden is het voor u niet inzichtelijk wat de geboden fabrieksgarantie precies inhoudt. Daarnaast is het soms ook lastig om de garantie te claimen aangezien bedrijven niet volledig meewerken of reeds failliet zijn gegaan.

Aangezien al deze risico’s vooral kleven aan ‘’goedkope zonnepanelen’’ raden wij u aan om altijd advies in te winnen via een professionele en kundige installateur. Hieronder sommen wij enkel opties op die u zou kunnen overwegen wanneer u zonnepanelen wilt aanschaffen of huren.

 

Zonnepanelen huren via Nuon

Wanneer u niet graag een grote investering doet in zonnepanelen maar ook niet graag kiest voor goedkope zonnepanelen van matige kwaliteit dan kunt u ook zonnepanelen huren via Nuon. Het huren van zonnepanelen via Nuon kan als klant, maar ook als niet-klant. Wanneer u nu besluit om zonnepanelen te huren via Nuon dan ontvangt u de eerste 3 maanden gratis. Hierdoor profiteert u van een korting die kan oplopen tot €150,00. Daarnaast profiteert u nog van diverse andere voordelen waaronder de volgende;

 1. Bespaar direct op uw jaarlijkse energierekening zonder het maken van een grote investering.
 2. Uw zonnepanelen worden door Nuon gemonitord en wanneer nodig kosteloos gerepareerd.
 3. U hoeft zich geen zorgen te maken over de installatie, onderhoud en de verzekering van uw zonnepanelen.

Benieuwd hoeveel geld u kunt besparen door zonnepanelen te huren bij Nuon? Doe dan de Zonnepanelen Check op de website van Nuon! Zo ontvangt u direct advies op basis van het dak van uw woning. En wanneer u hierna nog interesse hebt dan kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Meer weten? Check dan de website van Nuon!

Goedkope zonnepanelen huren via Nuon

 

Goedkope zonnepanelen aanschaffen via Zonnemarkt

Wilt u liever de zonnepanelen aanschaffen? Neem dan eens een kijkje bij Zonnemarkt! Zonnemarkt is dé Nederlandse webshop gespecialiseerd in de levering en installatie van zonnepanelen en complete zonne-energiesystemen. De webshop van Zonnemarkt is voor zowel particuliere als zakelijke klanten geschikt en biedt een uitgebreid assortiment aan zonne-energie producten. Daarnaast ontvangt u via Zonnemarkt aanbiedingen op maat, deskundig advies op locatie en de scherpste prijs voor uw zonnepanelen. Ondanks dit bent uw wel gegarandeerd van een uitstekende kwaliteit en eerlijke garantievoorwaarden. Zonnemarkt helpt u met professioneel advies van de installatie tot de financiering en de eventuele subsidieaanvraag. Meer weten? Check dan de website van Zonnemarkt!

zonnemarkt-webshop-zonne-energie

 

Zonnepanelen via Essent

Sinds enkele tijd maakt energieleverancier Essent actief reclame voor zonnepanelen. Met de campagne ‘’Helemaal Zon’’ wil het energiebedrijf consumenten motiveren om ook te kiezen voor de voordelen van zonnepanelen. Hierbij biedt het momenteel drie verschillende soorten producten. Welke Essent zonnepanelen het beste bij uw situatie passen? Dat kunt u lezen in een recent artikel dat wij hierover hebben geschreven. Meer weten? Lees hier alles over het afnemen van zonnepanelen via Essent!

 

Besparen met Essent zonnepanelen

 

Zonnepanelen huren of kopen via Zelfstroom

Deze energieleverancier helpt particuliere met het zelf opwekken van groene energie door de installatie en het gebruik van zonnepanelen! Maak zelf goedkope stroom én krijg de resterende groene stroom en gas ook nog eens tegen kostprijs geleverd. Zo bespaart u dubbel op uw energierekening. Samen bespaart u tot wel 65% op uw energierekening. U produceert voordelig uw eigen goedkope energie en helpt mee aan een schonere aarde. Lees hieronder meer over het voordelig huren of kopen van zonnepanelen.

 

Waarom Zelfstroom?

zelfstroom-goedkope-zonnepanelen-energieleverancierVia Zelfstroom kunt u eenvoudig goedkoop uw zonnepanelen huren of zelf voordelige kopen. Aan u is de keuze. En wanneer de zon even niet schijnt dan krijgt u voordelige duurzame energie geleverd door energieleverancier Greenfoot Energy. De energieleverancier regelt dus uw reguliere aansluiting én uw eigen goedkoop geproduceerde zonne-energie. Heel eenvoudig alles in één hand!

 

Voordelen van het huren van zonnepanelen

 • Eenmalig bijdrage voor de installatie.
 • De huurprijs betaalt u met de besparing op uw energierekening.
 • U kunt tot wel 20% besparen op uw maandlasten.
 • Na de huurtermijn kunt u de zonnepanelen goedkoop overnemen.

 

Voordelen van het kopen van de zonnepanelen

 • U betaalt eenmalig de aanschafprijs, daarna geen extra kosten.
 • De panelen zijn direct van u.
 • U bespaart al snel tot 65% op uw maandlasten.

 

Zonnepanelen kopen via E.ON

Laat de zon in uw voordeel werken met zonnepanelen van energieleverancier E.ON! Draag ook bij aan een schoner milieu, verlaag uw energierekening en ontvang nu ook nog eens €300,00 korting op een zonnesysteem. Benieuwd geworden? Vraag een persoonlijke en vrijblijvende offerte aan via de website van E.ON!

Kiezen voor zonnepanelen in samenwerking met E.ON kent enkele belangrijke voordelen, te weten;

 • Ontvang een gratis offerte op maat.
 • Altijd 20 jaar SunSure garantie.
 • Kies voor een betrouwbaar partnership met Sungevity.
 • Hoog rendement zonnepanelen.
 • Nu met €300,00 korting.

offerte-zonnesysteem-zonnepanelen-eon

 

Overige tips bij de aanschaf van zonnepanelen

Binnen de markt voor zonnepanelen is er een hoop concurrentie, en hiermee kent de markt dan ook de nodige dumppartijen. Dit zijn partijen die goedkope zonnepanelen bieden van lage kwaliteit die weinig controle kennen. Hierdoor kunnen deze goedkope zonnepanelen vaak uitvallen als een slechte investering. Iets wat u natuurlijk wilt voorkomen. Wanneer u zonnepanelen wilt gaan aanschaffen kunt u dus het beste op diverse factoren letten. Hieronder leest u enkele belangrijke tips tijdens de aanschaf van zonnepanelen.

 1. Voorkom problemen en laat u altijd goed voorlichten over uw zonnepanelen. Vraag naar de standaard garantie, en de garantie bij een eventueel faillissement. Dit is belangrijk aangezien zonnepanelen vaak tot wel 25 jaar meegaan.
 2. Vraag naar de afkomst en het merk van uw zonnepanelen. Controleer ervaringen van andere met dit merk. Laat het merk ook vastleggen in de offerte.
 3. Check het vermogen van uw zonnepanelen na de installatie. Klopt dit vermogen of is er iets mis? Deze check kunt u na enkele jaren eventueel ook nog overdoen om het rendement te controleren.
 4. Controleer of de installateur gecertificeerd is en of deze keurmerken heeft. Zo is er het keurmerk Zonnekeur. Op basis hiervan kunt u onder andere de kwaliteit van een installateur inschatten.
 5. Bij de aanschaf kunt u eventueel ook kijken naar extra garantiebescherming. Zo bestaat er de Stichting Garantiefonds Zonne-energie. Bij dit fonds kunt u terecht wanneer specifieke aangesloten leveranciers of installateurs failliet gaan en u uw aanbetaling terug wilt of gebruik wilt maken van garantievoorwaarden.
 6. Bij de Stichting Zonnegarant kunt u in sommige gevallen terecht voor een vergoeding wanneer het rendement van uw zonnepanelen lager is dan afgesproken.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave