Energiecontract bij verhuizing

verhuizen-energiecontract-verhuizing-energieleverancier

Hoe werkt het nou, uw energiecontract en verhuizen? Wanneer u gaat verhuizen is het natuurlijk ook belangrijk om uw energiezaken goed te regelen. Eigenlijk is dit heel eenvoudig te regelen. Uw huidige energiecontract blijft bij een verhuizing gewoon doorlopen omdat het energiecontract met uw energieleverancier persoonsgebonden is, en niet gebaseerd op uw woonadres. U kunt uw huidige energiecontract dus gewoon meenemen tijdens uw verhuizing. Dit moet u uiteraard wel doorgeven bij uw huidige energieleverancier.

 

Overstappen of blijven?

Een verhuizing is natuurlijk wel een mooi moment om te kijken of het niet wat goedkoper kan. Veel huishoudens kunnen honderden euro’s besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Tevens is de kans groot dat uw energieverbruik toeneemt of afneemt in verband met de grote van uw woning of het aantal bewoners. Hierdoor is de kans groot dan het energiecontract niet meer bij uw behoefte past. Direct kijken of het goedkoper kan? Met onze energievergelijker berekent u het in enkele klikken!

 

Overstappen; Hoe werkt het?

Overstappen is heel eenvoudig. Tegenwoordig regelen energieleveranciers bijna alles onderling waardoor u zo goed als niets hoeft te doen. Hieronder ziet u in 5 stappen hoe de overstap verloopt. U vergelijkt de markt, en meldt u aan bij uw nieuwe energieleverancier. Deze zegt vervolgens uw huidige energieleverancier op en zorgt voor de nieuwe aansluiting. Zelf hoeft u alleen eenmalig uw meterstanden door te geven. Op basis van deze gegevens kan uw oude energieleverancier namelijk een juiste eindafrekening maken. Hierna ontvangt u vanzelf bericht wanneer de overstap is voltooid.

 

overstappen-van-energieleverancier-5-eenvoudige-stappen

 

Overstappen of beëindigen energiecontract tijdens een verhuizing

Wanneer u gaat verhuizen is het natuurlijk ook mogelijk om tegelijkertijd over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. De meeste consumenten hebben een energiecontract voor onbepaalde tijd en kunnen dus direct zonder overstapboete overstappen naar een andere energieleverancier. Alleen wanneer uw huidige contractduur nog niet is verlopen kunt u extra kosten maken door het overstappen tijdens uw verhuizing. Wanneer u tijdens uw verhuizing overstapt heeft u niks door van de overstap een bespaart u meestal eenvoudig enkele honderden euro’s! Bekijk hier de beste acties van dit moment!

 

Wat u moet regelen tijdens en voor het verhuizen?

  • Geef uw verhuizing op tijd door bij uw (nieuwe) energieleverancier. Dit kan al vanaf 3 maanden voor uw verhuizing. Vaak is dit ook eenvoudig door te geven via de website van uw energieleverancier. Let hierbij ook op dat uw gas en energie mogelijk bij verschillende leveranciers zijn ondergebracht. Uw energieleverancier zorgt dan dat uw energiecontract bij verhuizing op tijd wordt overgezet naar uw nieuwe woning. Hier kan eventueel een administratievergoeding voor worden gevraagd. Na 2 maanden zult u uiterlijk uw definitieve eindafrekening krijgen van uw energieleverancier.
  • Wanneer u verhuist naar een andere regio dan is het mogelijk dat u een nieuwe netbeheerder krijgt. Dit is het bedrijf dat het transport van uw gas en elektriciteit regelt. Uw energieleverancier stelt deze nieuwe netbeheerder altijd op de hoogte. Hier hoeft u dus zelf niks aan te doen.
  • Geef tijdens uw verhuizing uw meterstanden door bij uw energieleverancier. Dit kunt u vaak doen via een meterstandenformulier die u krijgt van uw energiebedrijf. Het eenvoudigst is om dit te doen op de dag van de verhuizing en de sleuteloverdracht, samen met de nieuwe bewoner. Op deze manier komt u nooit voor vervelende kosten achteraf te staan.
  • Wanneer u voor uw verhuizing nog geen energiecontract heeft kunt u eenvoudig energieleveranciers vergelijken via onze website.

Gebruik onze energievergelijker en bespaar ook op uw energiekosten!

 

Tijdelijk energie op twee adressen

Bent u niet van plan om over te stappen van energieleverancier tijdens uw verhuizing? Hou er dan wel rekening mee dat het kan voorkomen dat u energie nodig hebt op twee adressen.

Ik krijg zelf begin februari de sleutel van mijn nieuwe woning, maar ik hou mijn oude woning nog aan tot 1 maart. Om deze reden heb ik mijn energieleverancier NextEnergy gevraagd of ze tijdelijk op twee adressen willen leveren. Hierdoor kan ik op mijn oude adres gewoon nog energie gebruiken, maar heb ik ook energie om in mijn nieuwe woning te klussen.

Na het overdragen van mijn oude woning zal mijn contract op mijn oude adres automatisch stoppen. Daarnaast blijf ik gewoon energie geleverd krijgen op mijn nieuwe adres.

NextEnergy is overigens niet de enige energieleverancier die deze dienst biedt, er zijn er wel meer. Neem wel altijd tijdig contact op met uw energieleverancier wanneer u geleverd wil krijgen op twee adressen. Soms is dit namelijk niet mogelijk, of er is sprake van een lange verwerkingstijd van uw aanvraag. En zonder energei k

 

Goedkoopste energieleverancier

Uit meerdere onderzoeken is het al gebleken, overstappen loont! Wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier kunt u nu tot wel €400,00 besparen. Een flinke besparing voor slechts enkele minuten werk! Via onze website berekent u eenvoudig wat voor u de goedkoopste energieleverancier is. Vervolgens kunt u zich aanmelden en zal uw nieuwe aanbieder uw huidige contract opzeggen. Zelf hoeft u alleen eenmalig uw meterstanden door te geven. Bespaar ook gemiddeld €150,00 en stap over van energie tijdens uw verhuizing!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave