Zonnepanelen huren nieuwe trend


energiepakketten-nederlandse-energie-maatschappijDe Nederlandse Energie Maatschappij maakte deze week uitkomsten bekend van een onderzoek dat zij heeft laten doen door onderzoeksbureau PanelWizard. Tevens deelt de energieleverancier resultaten van een kleinschalig pilot die zij naar aanleiding van de uitkomsten heeft uitgevoegd.

 

Investering zonne-installatie te hoog

Uit het onderzoek blijkt dat 70% van de Nederlanders huiseigenaren de investering voor de aanschaf van zonnepanelen te hoog vindt. Hoewel de behoefte er wel is, wordt volgens NLE-oprichter Harald Swinkels in Nederland nog te weinig van de potentie van zonne-energie benut. “Een aannemelijke verklaring hiervoor zijn de relatief hoge kosten die je moet maken om te beginnen met je eigen energie-opwekking. De aanschafprijs van een set zonnepanelen en de terugverdientijd die soms langer dan 10 jaar is, zijn bezwaren die wij al hoorden bij eerdere zonne-energieproposities.”

 

Nieuw ‘Zon erbij’-aanbod

“De pilot wijst uit dat dit zomaar een nieuwe trend zou kunnen worden”, aldus Swinkels. “Ruim 10% van de verzonden e-mails met het ‘Zon erbij’-aanbod, leidde binnen één week al tot een serieuze offerte-aanvraag.” NLE is blij verrast met de resultaten van de pilot en gaat de propositie zeer waarschijnlijk beschikbaar maken voor alle Nederlandse huishoudens. “We zouden het geweldig vinden als dit tot een nieuwe, grote stap in de verduurzaming van Nederland kan leiden.”

Ook uit het PanelWizard-onderzoek blijkt dat maar liefst 80% van de Nederlandse woningeigenaren voordelen ziet in een dergelijke zonnepanelen-huurconstructie. Wilt ook zonnepanelen huren of kopen? Dat kan ook bij bijvoorbeeld energieleverancier Zelfstroom!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.