UnitedConsumers opnieuw beste energieleverancier van Nederland


unitedconsumers-opnieuw-beste-energieleverancier-nederland-2015

UnitedConsumers is door consumenten opnieuw uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland! Dit is de uitkomst van een onderzoek van GfK. In dit onderzoek werden 13 van de grootse energieleveranciers beoordeeld door 15.000 Nederlandse huishoudens. Vandaag is al de derde opeenvolgende keer dat UnitedConsumers de prijs mee naar huis neemt.

 

GfK Energy Award

De GfK Energy Award is een prijs vanuit de consument voor de beste energieleverancier, hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de kwaliteit van de dienstverlening. In totaal werden 13 energieleverancier beoordeeld door hun eigen klanten. Criteria hierbij waren prijs, betrouwbaarheid, bereikbaarheid, deskundigheid, milieuvriendelijkheid en klachtenafhandeling. De winnaar, UnitedConsumers, is op 10 van de 11 aspecten als beste beoordeeld. Met een gemiddelde waardering van 8,1 is UnitedConsumers in 2015 opnieuw de beste leverancier van Nederland.

 

Greenchoice op de tweede plaats en brons voor Woonenergie

Met een gemiddelde beoordeling van 7,8 eindigde energieleverancier Greenchoice op de tweede plaats. Met name op het gebied van milieuvriendelijkheid scoort Greenchoice scoort zeer goed en laat het de concurrenten ver achter zich. Het brons ging naar Woonenergie, deze energieleverancier scoort op tien van de elf dimensies een mooie top drie notering. Met een gemiddelde waardering van een 7,7 kan Woonenergie zeker rekenen op tevreden klanten.

 

Energiemarkt presteert steeds beter

Achter UnitedConsumers Energie behaalde Greenchoice de tweede plaats met een gemiddelde beoordeling van een 7,8. Woonenergie werd derde met een behaalde score van een 7,7. Ten opzichte van 2014, waarin een kleine daling was te zien van kwaliteit van dienstverlening, ziet het er naar uit dat de energiemarkt zich op dit gebied heeft verbeterd. “Toch is er nog genoeg ruimte voor verbetering en onderscheid aangezien het algemene gemiddelde van tevredenheidsscores tussen de 6,5 en 7,5 ligt”, aldus Jeroen Barten, Senior Research Consultant van onderzoeksbureau GfK.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.