Vandebron opzeggen


Vandebron opzeggenWilt u uw energiecontract met Vandebron opzeggen? Doe dit dan op de voor u eenvoudigste manier! Wilt u gaan overstappen naar een andere energieleverancier? Dan hoeft u Vandebron niet zelf op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier zal namelijk uw energiecontract met Vandebron opzeggen. Dit scheelt u dus een hoop tijd en energie. Hebt u helemaal geen energie meer nodig? Dan zult u uw energiecontract wel zelf moeten opzeggen. Dit kan over het algemeen eenvoudig en snel via de klantenservice van uw energieleverancier. Bij beide scenario’s zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Hieronder leggen we u uit waar u allemaal rekening mee moet houden.

 

Zelf Vandebron opzeggen

Het is mogelijk dat u in een nieuwe situatie terecht komt waardoor u geen energie meer nodig hebt. In dit geval zult u Vandebron zelf moeten afzeggen. Dit kunt u doen door contact op te nemen met de klantenservice. Deze is het eenvoudigste te bereiken via email of telefoon. Mailen kan naar vragen@vandebron.nl. Daarnaast kunt u bellen naar 880 444 555 (gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur (vrijdag tot maximaal 17:00). Binnen uw telefoongesprek of email kunt u aangeven dat u wilt opzeggen. Waarna Vandebron de opzegprocedure in gang zal zetten.

 

Overstappen van energieleverancier

Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dan hoeft u Vandebron niet zelf op te zeggen. Na uw aanmelding zal uw nieuwe energieleverancier uw contract met Vandebron opzeggen. Hier hoeft u zelfs niets voor te regelen! Tijdens uw aanmelding kunt u aangeven dat u momenteel klant bent bij Vandebron. Wanneer u aanmelding is afgerond en uw bedenktijd (14 dagen) is verstreken zal uw nieuwe energieleverancier Vandebron opzeggen. Zo eenvoudig is het!

 

Kies uw nieuwe energieleverancier

Wilt u Oxxio opzeggen en overstappen? Zoek dan direct een nieuw energieleverancier. Voer hieronder uw verbruik en check direct het aanbod. De goedkoopste energieleverancier komt direct bovenaan en u kunt zich direct online aanmelden. Stap ook over en laat uw contract met Oxxio opzeggen. Dan heeft u hier zelf geen zorgen om! Bijkomend voordeel is dat veel consumenten ook nog eens flink kunnen besparen door over te stappen.

 

Einddatum van uw energiecontract

Wilt u Vandebron opzeggen? Dan is het soms slim om rekening te houden met de einddatum van uw energiecontract. Wanneer u nog een vaste looptijd hebt en voortijdig opzegt kunt u namelijk te maken krijgen met een opzegboete. Dit is een extra vergoeding die u betaalt omdat u uw contract voortijdig opzegt. Wanneer u overstapt naar een nieuw energieleverancier dan houdt uw nieuwe energieleverancier vaak rekening met de afloopdatum. En in sommige gevallen betaalt uw nieuwe energieleverancier zelfs een mogelijke opzegvergoeding. Is uw contract al verlopen? Of heeft u een flexibel energiecontract? Dan kunt u uw contract gewoon maandelijks opzeggen zonder opzegvergoeding. Benieuwd hoe hoog de opzegvergoeding maximaal mag zijn? Check dan onderstaande tabel!

Resterende looptijdMaximale kosten per product
0 - 18 maanden€50,00
18 - 24 maanden€75,00
24 - 30 maanden€100,00
Meer dan 2,5 jaar€125,00
Lees hier meer over de opzegvergoeding.

 

Klantenservice Vandebron

Wilt u direct contact opnemen met de klantenservice van Vandebron? Aarzel dan niet en neem contact op! U kunt Vandebron onder andere bereiken via Facebook en Twitter. Daarnaast kunt u gebruik maken van onderstaande contactgegevens.

Email: vragen@vandebron.nl
Bellen: 0 880 444 555 (normale belkosten)
(Werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur / op vrijdag tot 17.00 uur)

Adres:
Herengracht 545
1017 BW
Amsterdam

 

Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan is het niet altijd nodig om Vandebron op te zeggen. Uw energiecontract is namelijk persoonsgebonden. Dit betekent dat uw energiecontract gewoon met u meeverhuisd naar uw nieuwe adres. Wel is het belangrijk dat u uw verhuizing op tijd doorgeeft. Hierbij hanteren de meeste energieleveranciers minimaal 3 weken voor de sleuteloverdracht. Uw verhuizing doorgeven kan eenvoudig en snel via mijn Vandebron. Na het doorgeven van uw verhuizing ontvangt u vanzelf informatie om alle nodige meterstanden door te geven. Zo kan alles netjes afgerond worden.

Gaat u samenwonen en hebt u allebei al een energiecontract? Dan zal één van beide moeten opzeggen. Hierbij is het slim om op te letten wie mogelijk een opzegvergoeding moet betalen. Deze persoon kan namelijk het beste zijn contract behouden. Wanneer de andere dan opzegt worden er extra kosten voorkomen.

Een verhuizing is overigens wel een goed moment om uw situatie weer eens opnieuw te bekijken. De kans is namelijk groot dat uw verbruik zal gaan veranderen. Zo woont u in een ander huis, en misschien met meer of minder personen. Dit zal allemaal effect hebben op uw jaarlijkse stroom- en gasverbruik. En hoeveel u verbruikt, heeft weer effect op welke energieleverancier het voordeligste is. Wanneer u het meest voordelig uit wilt zijn is het daarom aan te raden na uw verhuizing opnieuw te kijken hoe hoog uw verbruik ligt, en welke energieleverancier hier het beste bij past.

 

Vandebron annuleren

Heeft u een contract met Oxxio gesloten maar wilt u toch nog annuleren? Dat kan altijd nog binnen 14 dagen. Annuleren is kosteloos en kan via de klantenservice. Hoe eerder u uw contract annuleert, hoe beter. Dus neem direct contact op en annuleer uw overstap naar Vandebron.

 

Overname Essent

Eind 2019 werd bekend dat Vandebron is overgenomen door Essent. Het energieplatform zal wel blijven bestaan, maar als onderdeel van Essent. Dit is een keuze die men enkele jaren geleden zeker niet zou maken. Want toen claimde het rebelse Vandebron nog dat het nooit zou gaan samenwerken met een traditionele energieleverancier. Maar in de afgelopen jaren zijn er dingen veranderd. Hierdoor werd het onmogelijk om op dezelfde voet door te gaan.

Voor Vandebron klanten zal er weinig gaan veranderen. Maar toch is het gevoel misschien anders? Veel consumenten zijn overgestapt naar Vandebron omdat het merk zeer duurzaam is. Met Essent als eigenaar voelt dit misschien toch anders. Want Essent staat nou niet echt bekend om haar duurzaamheid. Naar verwachting zal dit dan ook een reden zijn dat veel klanten Vandebron gaan opzeggen.

 

Waarom Vandebron opzeggen?

Heeft u een klacht over Vandebron? Of bent u positief maar hebt u geen energie meer nodig? Wij horen het graag. Geef ook uw mening over Vandebron en help andere consumenten tijdens het kiezen van een nieuwe energieleverancier. Positief of negatief. Alle reviews worden toegelaten! Op deze manier krijgt iedereen een beter beeld van de kwaliteit en dienstverlening van een energieleverancier. Laat uw mening over Vandebron achter op deze pagina!

Review toevoegen
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Zelf een review toevoegen.

Gemiddelde beoordeling:  
 3 reviews
door Anna over Vandebron

Spijt dat ik net mijn contract met een jaar heb verengt bij van de Bron. 14 december 2018 overgegaan naar van de Bron, op 17 december 2018 werd mijn eerste termijn automatisch afgeschreven, op 20 december 2018 werd voor de 2e keer het termijn bedrag afgeschreven, bellen want 320 euro energie afschrijven is best veel vooral in de dure december maand, Dit bedrag zou met de eerst komende jaarafrekening worden verrekend. Afijn de jaarafrekening zojuist ontvangen, wat schetst mijn verbazing, bijbetalen en dit terwijl wij zeker rond de 500 euro elk jaar terug ontvingen van onze toenmalige energie leverancier. Wat staat er ook op de jaarafrekening, 12 betaalde termijnen en niet 13... bellen, nee dit klopt wel want dit is een soort waarborg welke je terugontvangt met de eindafrekening.. nou dit was verleden jaar toch een ander verhaal, bij mij heeft een jaar nog altijd 12 maanden en tot nu toe hebben we in totaal al 14 x een termijn betaald (14e termijn voor januari 2020 vooruit betalen) waarvan er maar 12 te zien zijn op de jaarafrekening, maar mijn bankafschriften zeggen toch echt wat anders.. dus mensen opgelet en kijk je bankafschriften na want voordat je het weet ben je na een jaar mooi een betaald termijn kwijt in een soort van Waarborg fonds van van de Bron. Het klopt allemaal voor geen meter hoe ze aan het goochelen zijn bij van de Bron maar dit heeft nog een staartje en zodra het kan ben ik weg bij van de Bron.