Vandebron opzeggen

Vandebron opzeggenWilt u uw energiecontract met Vandebron opzeggen? Doe dit dan op de voor u eenvoudigste manier! Wilt u gaan overstappen naar een andere energieleverancier? Dan hoeft u Vandebron niet zelf op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier zal namelijk uw energiecontract met Vandebron opzeggen. Dit scheelt u dus een hoop tijd en energie. Hebt u helemaal geen energie meer nodig? Dan zult u uw energiecontract wel zelf moeten opzeggen. Dit kan over het algemeen eenvoudig en snel via de klantenservice van uw energieleverancier. Bij beide scenario’s zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Hieronder leggen we u uit waar u allemaal rekening mee moet houden.

 

Zelf Vandebron opzeggen

Het is mogelijk dat u in een nieuwe situatie terecht komt waardoor u geen energie meer nodig hebt. In dit geval zult u Vandebron zelf moeten afzeggen. Dit kunt u doen door contact op te nemen met de klantenservice. Deze is het eenvoudigste te bereiken via email of telefoon. Mailen kan naar vragen@vandebron.nl. Daarnaast kunt u bellen naar 880 444 555 (gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur (vrijdag tot maximaal 17:00). Binnen uw telefoongesprek of email kunt u aangeven dat u wilt opzeggen. Waarna Vandebron de opzegprocedure in gang zal zetten.

 

Overstappen van energieleverancier

Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dan hoeft u Vandebron niet zelf op te zeggen. Na uw aanmelding zal uw nieuwe energieleverancier uw contract met Vandebron opzeggen. Hier hoeft u zelfs niets voor te regelen! Tijdens uw aanmelding kunt u aangeven dat u momenteel klant bent bij Vandebron. Wanneer u aanmelding is afgerond en uw bedenktijd (14 dagen) is verstreken zal uw nieuwe energieleverancier Vandebron opzeggen. Zo eenvoudig is het!

 

Kies uw nieuwe energieleverancier

Wilt u Oxxio opzeggen en overstappen? Zoek dan direct een nieuw energieleverancier. Voer hieronder uw verbruik en check direct het aanbod. De goedkoopste energieleverancier komt direct bovenaan en u kunt zich direct online aanmelden. Stap ook over en laat uw contract met Oxxio opzeggen. Dan heeft u hier zelf geen zorgen om! Bijkomend voordeel is dat veel consumenten ook nog eens flink kunnen besparen door over te stappen.
 

 

Einddatum van uw energiecontract

Wilt u Vandebron opzeggen? Dan is het soms slim om rekening te houden met de einddatum van uw energiecontract. Wanneer u nog een vaste looptijd hebt en voortijdig opzegt kunt u namelijk te maken krijgen met een opzegboete. Dit is een extra vergoeding die u betaalt omdat u uw contract voortijdig opzegt. Wanneer u overstapt naar een nieuw energieleverancier dan houdt uw nieuwe energieleverancier vaak rekening met de afloopdatum. En in sommige gevallen betaalt uw nieuwe energieleverancier zelfs een mogelijke opzegvergoeding. Is uw contract al verlopen? Of heeft u een flexibel energiecontract? Dan kunt u uw contract gewoon maandelijks opzeggen zonder opzegvergoeding. Benieuwd hoe hoog de opzegvergoeding maximaal mag zijn? Check dan onderstaande tabel!

Resterende looptijdMaximale kosten per product
0 - 18 maanden€50,00
18 - 24 maanden€75,00
24 - 30 maanden€100,00
Meer dan 2,5 jaar€125,00
Lees hier meer over de opzegvergoeding.

 

Klantenservice Vandebron

Wilt u direct contact opnemen met de klantenservice van Vandebron? Aarzel dan niet en neem contact op! U kunt Vandebron onder andere bereiken via Facebook en Twitter. Daarnaast kunt u gebruik maken van onderstaande contactgegevens.

Email: vragen@vandebron.nl
Bellen: 0 880 444 555 (normale belkosten)
(Werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur / op vrijdag tot 17.00 uur)

Adres:
Herengracht 545
1017 BW
Amsterdam

 

Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan is het niet altijd nodig om Vandebron op te zeggen. Uw energiecontract is namelijk persoonsgebonden. Dit betekent dat uw energiecontract gewoon met u meeverhuisd naar uw nieuwe adres. Wel is het belangrijk dat u uw verhuizing op tijd doorgeeft. Hierbij hanteren de meeste energieleveranciers minimaal 3 weken voor de sleuteloverdracht. Uw verhuizing doorgeven kan eenvoudig en snel via mijn Vandebron. Na het doorgeven van uw verhuizing ontvangt u vanzelf informatie om alle nodige meterstanden door te geven. Zo kan alles netjes afgerond worden.

Gaat u samenwonen en hebt u allebei al een energiecontract? Dan zal één van beide moeten opzeggen. Hierbij is het slim om op te letten wie mogelijk een opzegvergoeding moet betalen. Deze persoon kan namelijk het beste zijn contract behouden. Wanneer de andere dan opzegt worden er extra kosten voorkomen.

Een verhuizing is overigens wel een goed moment om uw situatie weer eens opnieuw te bekijken. De kans is namelijk groot dat uw verbruik zal gaan veranderen. Zo woont u in een ander huis, en misschien met meer of minder personen. Dit zal allemaal effect hebben op uw jaarlijkse stroom- en gasverbruik. En hoeveel u verbruikt, heeft weer effect op welke energieleverancier het voordeligste is. Wanneer u het meest voordelig uit wilt zijn is het daarom aan te raden na uw verhuizing opnieuw te kijken hoe hoog uw verbruik ligt, en welke energieleverancier hier het beste bij past.

 

Vandebron annuleren

Heeft u een contract met Oxxio gesloten maar wilt u toch nog annuleren? Dat kan altijd nog binnen 14 dagen. Annuleren is kosteloos en kan via de klantenservice. Hoe eerder u uw contract annuleert, hoe beter. Dus neem direct contact op en annuleer uw overstap naar Vandebron.

 

Overname Essent

Eind 2019 werd bekend dat Vandebron is overgenomen door Essent. Het energieplatform zal wel blijven bestaan, maar als onderdeel van Essent. Dit is een keuze die men enkele jaren geleden zeker niet zou maken. Want toen claimde het rebelse Vandebron nog dat het nooit zou gaan samenwerken met een traditionele energieleverancier. Maar in de afgelopen jaren zijn er dingen veranderd. Hierdoor werd het onmogelijk om op dezelfde voet door te gaan.

Voor Vandebron klanten zal er weinig gaan veranderen. Maar toch is het gevoel misschien anders? Veel consumenten zijn overgestapt naar Vandebron omdat het merk zeer duurzaam is. Met Essent als eigenaar voelt dit misschien toch anders. Want Essent staat nou niet echt bekend om haar duurzaamheid. Naar verwachting zal dit dan ook een reden zijn dat veel klanten Vandebron gaan opzeggen.

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave