Essent opzeggen

Essent opzeggenBent u momenteel klant bij energieleverancier Essent? En wilt u graag uw contract opzeggen? Dat kan op twee manieren! Wilt u uw contract met Essent opzeggen en helemaal geen energie meer ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice. Wilt u opzeggen en overstappen naar een andere energieleverancier? Dan hoeft u niets te doen! Uw nieuwe energieleverancier zorgt er namelijk voor dat uw contract met Essent wordt opgezegd. Mede hierdoor is het aantal overstappers in de afgelopen jaren flink gegroeid.

 

Essent opzeggen en geen energie meer ontvangen

Wilt u uw contract met Essent opzeggen en helemaal geen stroom en gas meer ontvangen? Zeg dan zelf uw contract op! U hoeft alleen uw contract op te zeggen als u bijvoorbeeld gaat samenwonen, emigreren of in het geval van overlijden. Stapt u over? Dan zegt uw nieuwe energieleverancier het contract met Essent op. Direct uw contract opzeggen? Bel dan met de klantenservice via 0800-3773680 (gratis). Zegt u uw contract voortijdig op? Hou dan wel rekening met een eventuele opzegvergoeding.

 

Overstappen naar een andere energieleverancier

Wilt u wel energie blijven ontvangen? Maar dan gewoon van een andere energieleverancier? Dan hoeft u zelf Essent niet op te zeggen. Dit doet namelijk uw nieuwe energieleverancier. Geef tijdens het aanmelden aan dat u nu nog klant bent bij Essent, dan komt alles goed! Na uw aanmelding zal uw nieuwe energieleverancier, met in acht neming van uw 14 dagen bedenktijd, uw contract met Essent opzeggen. Dus kies nu uw nieuwe energieleverancier en stap over!

 

Kies uw nieuwe energieleverancier

Op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan gebruik van onze energievergelijker! Met onze vergelijker checkt u direct waar u het beste uit bent. Daarnaast kunt u direct uw nieuwe energiepakket afsluiten via de website van de gekozen energieleverancier. Stap ook over op goedkope energie of een duurzamere energieleverancier. De keuze is aan u! Voer hieronder uw verbruik in en check direct de prijzen van alle bekende energieleveranciers!

 

 

Opzegvergoeding Essent

Hebt u een contract met een vaste looptijd afgesloten? Maar wilt u toch overstappen of opzeggen? Dan is het mogelijk dat Essent een opzegvergoeding in rekening brengt. Dit is een vergoeding die u betaalt wanneer u uw contract voortijdig opzegt. Is uw vaste looptijd al verlopen? Dan is er niets aan de hand. De hoogte van een eventuele opzegvergoeding is altijd afhankelijk van de resterende looptijd en het aantal producten. Check in onderstaande tabel wat de maximale vergoedingen zijn die een energieleverancier mag rekenen.

Resterende looptijdMaximale kosten per product
0 - 18 maanden€50,00
18 - 24 maanden€75,00
24 - 30 maanden€100,00
Meer dan 2,5 jaar€125,00
Lees hier meer over de opzegvergoeding.

 

Klantenservice Essent

Wilt u via de klantenservice uw contract met Essent opzeggen? Maak dan gebruik van onderstaande gegevens. Voor het opzeggen van uw contract kunt u het beste contact opnemen via telefoon. Het is uiteraard ook mogelijk om een brief per post te verzenden.

Telefoon: Bel de klantenservice via 0800-3773680 (gratis)
Post: Willemsplein 4 5211AK ’s-Hertogenbosch

 

Verhuizen

Gaat u op korte termijn verhuizen? Dan hoeft u Essent niet op te zeggen. Uw energiecontract is namelijk persoonsgebonden, en niet adres gebonden. Uw energiecontract zal dus gewoon meeverhuizen. Wel is het zaak dat u uw verhuizing op tijd door geeft. Bij voorkeur geeft u het enkele weken voor de sleuteloverdracht door. Op deze manier kan uw verhuizing op tijd verwerkt en geregeld worden. Tijdens de gehele verhuizing gebeurd er weinig bijzonders, u moet alleen eenmalig uw meterstanden doorgeven. Op basis van deze gegevens kan Essent namelijk een eindafrekening voor uw oude adres maken.

Wanneer u gaat verhuizen zal er overigens waarschijnlijk wel een hoop gebeuren op het gebied van uw energieverbruik. Gaat u kleiner wonen? Dan daalt uw energieverbruik waarschijnlijk. Verhuist u van een appartement naar een rijtjeswoning. Dan gaat uw verbruik waarschijnlijk flink omhoog. Een verhuizing beïnvloed dan ook uw gas, water en licht kosten. Om deze reden raden wij mensen altijd aan de markt opnieuw te vergelijken na een verhuizing.

 

Essent annuleren

Hebt u een contract met Essent afgesloten? Maar wilt u hier toch vanaf zien? Annuleer dan binnen 14 dagen. Binnen deze periode kunt u kosteloos annuleren. Na deze periode is dit niet meer mogelijk. Neem direct contact met de klantenservice op om uw aanmelding te annuleren.

 

Waarom Essent opzeggen?

Wilt u uw contract met Essent opzeggen? Wij zijn benieuwd waarom! Help andere consumenten tijdens het overstappen en laat uw review achter. Positief of negatief. Alle reviews worden toegelaten! Op deze manier krijgt iedereen een beter beeld van de kwaliteit en dienstverlening van een energieleverancier.

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave