Energiedirect.nl opzeggen

Energiedirect.nl opzeggenBent u klant bij Energiedirect.nl? En wilt u uw energiecontract opzeggen? Kies dan voor de optie die het beste bij uw situatie past. Wilt u helemaal geen stroom en gas meer ontvangen? Zorg er dan voor dat u uw contract zelf opzegt via de klantenservice. Wilt u stroom en gas blijven ontvangen maar dan van een andere energieleverancier? Dan hoeft u zelf niks te doen. Uw nieuwe energieleverancier zegt namelijk uw energiecontract met Energiedirect.nl op!

 

Ik wil geen stroom en gas meer ontvangen

Wilt u geen stroom en gas meer ontvangen? Omdat u bijvoorbeeld gaat samenwonen? Of omdat u gaat emigreren? Kies er dan voor om zelf uw energiecontract bij Energiedirect.nl op te zeggen. Dit kan door contact op te nemen met de klantenservice. De klantenservice kunt u bereiken via 0900-3347328 (€ 0,70 per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten). Is de vaste looptijd van uw contract nog niet verlopen? Hou dan rekening met een eventuele opzegvergoeding.

 

Opzegvergoeding Energiedirect.nl

Hebt u een energiecontract met een vaste looptijd? En is dit energiecontract nog niet verlopen? Dan moet u rekening houden met een opzegvergoeding. Een opzegvergoeding is een vergoeding die een energieleverancier rekent bij het voortijdig opzeggen van uw energiecontract. De hoogte van de uiteindelijk vergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van uw energiecontract. Check in onderstaande tabel hoe hoog de opzegvergoeding in uw geval is.

Resterende looptijdMaximale kosten per product
0 - 18 maanden€50,00
18 - 24 maanden€75,00
24 - 30 maanden€100,00
Meer dan 2,5 jaar€125,00
Lees hier meer over de opzegvergoeding.

 

Ik ga overstappen naar een andere energieleveranciers

Wilt u wel nog stroom en gas ontvangen? Maar dan van een andere energieleverancier? Dan zegt uw nieuwe energieleverancier uw contract met Energiedirect.nl op! Hier hoeft u zelf niets voor te doen. U hoeft alleen tijdens het bestelproces aan te geven dat u nog een contract heeft lopen met Energiedirect.nl. Na enkele weken ontvang u zelf bericht dat u eenmalig uw meterstanden moet doorgeven. De rest wordt allemaal voor u geregeld en u ontvangt automatisch uw eindafrekening met Energiedirect.nl thuis. Hierop ziet u of u nog geld moet betalen of terugkrijgt.

 

Kies direct een nieuwe energieleverancier

Wilt u Energiedirect.nl opzeggen en direct overstappen naar een andere leverancier? Vergelijken dan energieleveranciers met onze handige vergelijker. Voer uw verbruik in en check direct welke energieleverancier voor u het voordeligste is. Een geschikt energiepakket gevonden? Klik dan op de button bekijken en meldt u aan op de website van de desbetreffende energieleverancier! Deze zal uw contract met Energiedirect.nl opzeggen en zorgen voor uw nieuwe aansluiting. Check nu wat u kunt besparen en stap over!

 

 

Klantenservice Energiedirect.nl

Hebt u verder nog vragen? Of wilt u direct uw contract met Energiedirect.nl opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice. Dit kan door middel van onderstaande gegevens. Voor het opzeggen raden wij aan om te bellen. Daarnaast is het ook mogelijk om een aangetekende brief te verzenden.

E-mail: klantenservice@energiedirect.nl
Telefoonnummer: 0900–3347328
Kosten: belkosten + €0,70 cent per gesprek
Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur

 

Ik ga verhuizen, moet ik dan opzeggen?

Voor veel consumenten is het onduidelijk wat er moet gebeuren tijdens een verhuizing. Wilt u na uw verhuizing op uw nieuwe adres weer energie ontvangen? Dan kan uw energiecontract gewoon met u mee verhuizen. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is dit tijdig te melden bij uw energieleverancier. Deze zal dan zorgen dat alle administratieve handelingen worden verricht.

Verhuist u met een partner naar een nieuw huis? En hebt u beide een contract? Dan zal er een van beide moeten worden opzegt. Een verhuizing is overigens ook een goed moment om weer eens te vergelijken. Zeker als uw woonoppervlakte veranderd en het aantal inwoners veranderd kan het zijn dat u te veel gaat betalen. Herzie dus ook weer uw energiezaken na uw verhuizing!

 

Waarom Energiedirect.nl opzeggen?

Wilt u uw contract met Energiedirect.nl opzeggen? Wij zijn erg benieuwd naar de reden. Hebt u een slechte ervaring? Of juist een goede? Laat het ons weten door een review achter te laten. Hiermee helpt u trouwens ook andere consumenten die willen overstappen. Een review achterlaten kan op deze pagina!

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave