Eneco opzeggen

Wilt u uw contract met Eneco opzeggen? Dan kunt u dit op twee verschillende manieren doen. Wanneer u geen energie meer nodigt hebt dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Eneco. Hier kunt u aangeven dat u uw contract wilt opzeggen omdat u geen energie meer nodig hebt. De eenvoudigste manier om dit te doen is door even te bellen of door een brief te versturen. Heeft u wel nog energie nodig maar wilt u graag kiezen voor een andere energieleverancier? Dan hoeft u in principe Eneco niet op te zeggen. Wanneer u overstapt zal uw nieuwe energieleverancier namelijk uw huidige energiecontract met Eneco opzeggen. Wel zo makkelijk! Benieuwd welke stappen u het beste kunt nemen? Lees dan verder en kom alles te weten over het opzeggen van Eneco!

 

Ik heb geen energie meer nodig

In sommige gevallen kan het zijn dat u Eneco wilt opzeggen aangezien u geen energie meer nodig hebt. Dit gebeurd bijvoorbeeld in het geval van een overlijden, immigreren of samenwonen. In dit geval kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van Eneco. Bellen kan eenvoudig en snel via 088 – 8 955 955. Hiervoor betaalt u alleen uw gebruikelijke belkosten. De klantenservice van Eneco is op werkdagen beschikbaar van 08:00 tot 18:00. In het weekend is het niet mogelijk om met de klantenservice te bellen. Wilt u uw opzegging ook per post doorgeven? Dan kunt u een brief versturen naar onderstaand adres.

Postadres Eneco;

Eneco Consumenten
Postbus 1014
3000 BA Rotterdam

 

Ik wil graag overstappen naar een andere energieleverancier

Wanneer u wel nog energie nodig hebt maar graag kiest voor een andere energieleverancier dan kunt u eenvoudig en snel online overstappen. In dit geval hoeft u zelf uw energiecontract met Eneco niet op te zeggen. Waarom? Omdat uw nieuwe energieleverancier uw overeenkomst met Eneco al opzeggen. Daarnaast zorgt het voor al het papierwerk en uw nieuwe aansluiting. Om alles in goede banen te leiden hoeft u alleen tijdens uw aanmelding even aan te geven dat u momenteel klant bent bij Eneco. Wanneer u dit doet, zal uw nieuwe aanbieder Eneco opzeggen na het verstrijken van uw bedenktijd (14 dagen). Benieuwd wat voor u momenteel de goedkoopste energieleverancier is? Maak dan hieronder gebruik van onze energievergelijker!

 

Energiepakketten vergelijken

Energie van de Eneco met de markt vergelijken doet u door middel van onze energievergelijker. Voer nu uw energieverbruik in en check direct wat u bij de goedkoopste energieleveranciers gaat betalen. U kunt de selectie eventueel nog aanpassen met diverse filters om het helemaal naar uw smaak te maken.
 

 

Klantenservice Eneco

Wilt u Eneco opzeggen via de klantenservice? Of heeft u een vraag over de voortgang of afhandeling van uw opzegging? Neem dan contact op met de Eneco klantenservice. Dit kunt u momenteel op diverse handige manieren doen. Wanneer u graag gebruik maakt van social media dan kunt u uw vraag stellen via Facebook. In dit geval kunt u een reactie verwachten binnen een paar uur (op werkdagen). Hiernaast kunt u gebruik maken van het Eneco forum. Hier kunt u 24 uur per dag uw vragen stellen en gedachtes uitwisselen met andere Eneco klanten. Als laatst kunt u er ook voor kiezen om Eneco te bellen of een brief te versturen. Maak hiervoor gebruik van onderstaande gegevens.

 

Telefonische klantenservice

Bij Eneco kunt u de klantenservice bereiken via drie verschillende telefoonnummers afhankelijk van uw vraag. Telefoongesprekken kunnen worden opgenomen voor trainingsdoeleinden.

  • Algemene vragen; 088 – 8 955 955 (gebruikelijke kosten, van 08:00 tot 18:00)
  • Toon support; 088 – 8 955 959 (gebruikelijke kosten, van 08:00 tot 18:00)
  • CV & onderhoud; 088 – 8 955 000 (gebruikelijke kosten, 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar)

 

Postadres Eneco

Eneco Consumenten
Postbus 1014
3000 BA Rotterdam

 

Adres Eneco Consumenten B.V.

Marten Meesweg 5
3068 AV Rotterdam
(geen bezoek- of postadres)

 

Ik ga verhuizen

Wanneer u gaat verhuizen dan hoeft u Eneco niet perse op te zeggen. Een energiecontract is namelijk persoonsgebonden en niet adres gebonden. Dit betekent dat uw energiecontract gewoon kan meeverhuizen naar uw nieuwe adres. Wanneer u gaat samenwonen is het overigens wel heel begrijpelijk dat een van beide zijn of haar energiecontract moet opzeggen.

Bij Eneco kunt u een eventuele verhuizing eenvoudig online doorgeven. Dit kost u slechts enkele minuten via de ‘’Mijn Eneco’’ omgeving. Doe dit op zijn minst twee weken voor uw verhuizing, maar het liefst 1 of 2 maanden . Zo weet u zeker dat u gewoon weer energie heeft op uw nieuwe adres. Tijdens het doorgeven heeft u de volgende gegevens nodig;

  1. datum waarop u de sleutel van je nieuwe woning krijgt;
  2. datum waarop u de sleutel van je oude woning inlevert, als deze bekend is;
  3. adres van uw nieuwe woning;
  4. uw contactgegevens tijdens de verhuizing;

Een verhuizing is overigens wel een mooi moment om te evalueren of een energiecontract nog goed bij uw situatie past. Zo is de kans aannemelijk dat uw verbruik flink veranderd door uw verhuizing. Waardoor u wellicht ergens anders een stuk goedkoper uit bent. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat u op dit moment liever voor een echt duurzaam energiecontract kiest. In beide gevallen kunt u gebruik maken van onze energievergelijker om een geschikt contract te vinden.

 

Kosten Eneco opzeggen

Wilt u uw contract met Eneco opzeggen? Dit kost in principe geen geld. Houdt er wel rekening mee dat Eneco in specifieke gevallen een eventuele opzegvergoeding kan berekenen. Dit is een vergoeding die een energieleverancier kan vragen wanneer u uw contract voortijdig opzegt. Hebt u een contract met een vaste looptijd? En is nog niet de hele contractduur verlopen? Dan zal Eneco de vergoeding in rekening brengen. De maximale hoogte van deze vergoeding wordt door de ACM vastgelegd. Check hieronder hoe hoog deze vergoeding momenteel ligt.

Resterende looptijdMaximale kosten per product
0 - 18 maanden€50,00
18 - 24 maanden€75,00
24 - 30 maanden€100,00
Meer dan 2,5 jaar€125,00
Lees hier meer over de opzegvergoeding.

 

Waarom Eneco opzeggen?

Wilt u Eneco opzeggen? Laat ons dan weten waarom! Stuur uw ervaring met Eneco in het help andere tijdens het overstappen van energieleverancier. Daarnaast maakt u momenteel ook nog eens kans op een €100,- Bol.com cadeaubon. Meehelpen? Klik op deze link om uw review in te zenden.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave