Stedin

Stedin Netbeheer, tot 1 juli 2008 Eneco Netbeheer, is één van de 8 netbeheerders die Nederland kent. Hiermee is het verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienetwerk in specifieke delen van Nederland. Hierbij gaat het onder andere om het grootste deel van de Randstad. Plaatsen als Den Haag, Utrecht en Rijnmond haven- en Botlekgebied vallen allemaal onder het werkgebied van Stedin. Allemaal drukke en stedelijke gebieden met een complexe infrastructuur. En ook nog eens gebieden waar energie dag en nacht van vitaal belang is.

Tip: Wilt u er zeker van zijn dat Enexis ook uw netbeheerder is? Met het EAN-codeboek kunt u controleren wie uw netbeheerder is.

 

Werkzaamheden Stedin

Als netbeheerder is Stedin verantwoordelijk voor diverse taken. Het belangrijkste is het transport van elektriciteit en gas naar woningen, gebouwen en bedrijven. Dit doet het door het aanleggen, onderhouden en toekomstbestendig maken van het energienetwerk. Daarnaast is Stedin bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor het aansluiten van woningen en bedrijven of het energienetwerk. En het houdt zich ook bezig met het plaatsen en onderhouden van (slimme) elektriciteits- en gasmeters. Andere werkzaamheden van Stedin zijn onder andere;

  • Het verhelpen van storingen binnen het energienetwerk.
  • Het opsporen en bestrijden van energiediefstal- en fraude.
  • Het opnemen van meterstanden.
  • Het beheren van aansluit- en meetgegevens en deze beschikbaar stellen aan andere.
  • Het verkleinen of vergroten van energie aansluitingen.

Kijk voor meer informatie over alle werkzaamheden van Stedin op Stedin.net.

 

Werkgebied Stedin

Naast de drukke Randstad beheert Stedin nog diverse andere delen van het energienetwerk. Hierbij gaat het om delen van Kennemerland, Amstelland en Noordoost Friesland. In de meeste gebieden beheert Stedin het stroom- en gasnetwerk. Maar in specifieke regio’s beheert Stedin enkel het stroomnetwerk of enkel het gasnetwerk. In onderstaande afbeelding is af te lezen welke gebieden Stedin voor stroom en gas beheert.

 

Werkgebied Netbeheerder Stedin

Stedin Groep

Netbeheerder Stedin valt onder de Stedin Groep, een groter bedrijf met diverse onderdelen. Hierbij gaat het om Stedin, Joulz, Delta Netwerkgroep, Delta Infra en Enduris. Als groep streven de bedrijven er naar om het energiesysteem duurzaam en betaalbaar te maken en houden. Hierbij acteert Stedin als netbeheerder en houdt Joulz zich bezig met energie-infrastructuren en energiemanagement. Daarnaast horen Enduris en Delta Netwerkgroep (DNWG) sinds 13 juni 2017 ook bij de Stedin Groep. DNWG richt zich hierbij op een volledige dienstverlening op het gebied van technische infrastructuren. Enduris is netbeheerder in de provincie Zeeland en zorgt voor de aanleg, het onderhoud en de ontwikkeling van de Zeeuwse gas- en elektriciteitsnetten.

 

Contact met Stedin

De klantenservice van Stedin is op werkdagen aanwezig van 08:00 tot 16:30. Vragen kunt u onder andere stellen via de Live Chat op de website. Daarnaast kunt u uw vraag ook Whatsappen naar 06 – 469 639 63. Daarnaast kunt u Stedin ook gewoon bellen via 088 896 39 63. Dit telefoonnummer is op werkdagen open van 08:00 tot 17:00.

 

Postadres
Postbus 49
3000 AA Rotterdam
Telefoon: 088 – 896 39 63

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave