Grijze energie

grijze-energie-energiecentrale

Men spreekt over grijze energie wanneer energie is opgewekt door middel van fossiele brandstoffen. Fossiele brandstoffen zijn schadelijk voor het milieu en ze raken in de toekomst op. Het gebruik van grijze energie heeft daarom een negatief effect op het milieu. Qua gebruik is er totaal geen verschil tussen groene en grijze energie.

 

Hoe wordt grijze energie opgewekt?

Energie opwekken door middel van fossiele brandstoffen is het meest eenvoudig en het meest milieubelastend. Tijdens de verbranding van bijvoorbeeld gas, aardolie of kolen wordt in een energiecentrale grijze energie opgewekt. Helaas komen er tijdens dit proces ook schadelijke broeikasgassen vrij. Momenteel is het grootste gedeelte van alle energie die wordt opgewekt grijze energie. Waarschijnlijk zal dit aandeel in de toekomst wel afnemen, duurzame groene energie is namelijk met een opmars bezig.

 

Kiezen voor grijze of groene energie?

Groene energie is altijd opgewekt uit duurzame energiebronnen, dit zijn energiebronnen die niet milieubelastend zijn. Groene energie wordt in vergelijking tot gewone grijze energie niet opgewekt uit vervuilende koolcentrales maar uit schone en duurzame bronnen. Wanneer u kiest voor groene energie dan kiest u voor een schonere toekomst!

 

Heb ik grijze of groene energie?

Of u groene of grijze energie heeft kunt u altijd terugvinden in het stroometiket van uw energieleverancier. Ook kunt u vinden hoe de energie dan is opgewekt. Kijk voor meer informatie op de website van uw energieleverancier. Wilt u ook kiezen voor echt groene energie? Kijk dan eens naar het bedrijfsprofiel van onder andere Qurrent, Pure Energie of Greenchoice!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave