Gemeente Den Helder wil investeren in zonne-energie


zonne-energie-den-helder-zonneparken

Den Helder, de stad met jaarlijks de meeste zonuren van Nederland, wil op grote schaal zonne-energie gaan opwekken. Diverse investeerders hebben al interesse getoond in het idee om zonneparken te bouwen. Voor de zonneparken zijn 3 mogelijke locaties geselecteerd, twee tijdelijke (bij Sportpark de Dogger en Kooypunt fase IV) en één permanente bij Den Helder Airport. Over de laatstgenoemde locatie zijn de gemeente en de provincie het nog niet eens. De locatie aan het begin van de stad past volgens de gemeente Den Helder prima bij de industriële omgeving van het vliegveld, de provincie is het hier nog niet helemaal mee eens.

Op deze manier wil Den Helder een signaal afgeven aan de provincie Noord-Holland dat er wel degelijk wordt nagedacht over duurzaamheid. Door nieuwe belastingkortingen, recente prijsdalingen en subsidies is het sinds een paar maanden aantrekkelijk geworden voor investeerders om te investeren in grote zonneparken. Ook Den Helder merkt deze toenemende interesse vanuit de markt.

 

Minimaal 20% duurzame energie

De stad wil in het jaar 2020 minimaal 20% van de energiebehoefte vervullen door het opwekken van duurzame energie. Zonneparken leveren lokaal opgewekte en duurzame energie, ze leveren een positieve bijdrage aan de profilering van de stad Den Helder als duurzame stad met de meeste zonuren, ze kunnen invulling geven aan kavels waar (tijdelijk) weinig mogelijk is en ze brengen extra werkgelegenheid met zich mee.

De zonneparken zullen ongeveer 35 hectare gaan beslaan, genoeg voor het opwekken van duurzame energie voor duizenden huishoudens.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.