Stroom vergelijken

Iedereen gebruikt het, stroom! Bij heel veel dagelijkse bezigheden hebben we stroom nodig. Tv kijken, de verlichting, de koelkast, de vaatwasser of uw tablet. Alles gebruikt stroom. Op deze pagina kunt u meer lezen over stroom in Nederland, het gemiddeld stroomverbruik, de goedkoopste stroomleveranciers, stroom vergelijken en de stroomprijzen in de loop van de tijd.

Stroomvergelijker

Door stroomleveranciers te vergelijken kunt u eenvoudig honderden euro's besparen. Direct stroom vergelijken? Voer direct uw gegevens in en profiteer ook van de laagste tarieven en hoge kortingen! Stap ook over en bespaar veel geld op uw jaarlijks energierekening!

Gemiddeld stroomverbruik

Gebruikt u veel stroom? Dat is vaak afhankelijk van het aantal bewoners van uw huishouden. Het gemiddelde stroomverbruik ligt op 3.340 kWh per jaar, wat ongeveer €55,00 per maand kost. Afhankelijk van het aantal bewoners zullen de stroomkosten toenemen. Het stroomverbruik wordt namelijk voornamelijk veroorzaakt door het gebruik van elektrische apparaten. Bekijk in onderstaande tabel hoeveel stroom een gemiddeld huishouden verbruikt op basis van het aantal bewoners.

Aantal bewonersGemiddeld energieverbruik (kWh)Kosten per maandKosten per jaar
11920€46€557
23000€72,50€870
33600€87€1044
44150€104€1204
54380€106€1270
64620€112€1340
Gemiddeld3410€82€989

Overstappen naar een andere stroomleverancier

Veel mensen zijn vrij om over te stappen naar een andere stroomleverancier. Uit recent onderzoek blijkt dat veel Nederlanders een oud energiecontract hebben met hoge variabele energietarieven. Waardoor ze ongezien veel te veel betalen. Aangezien het contract al verlopen is, is het per direct opzegbaar. Overstappen is dus gratis en binnen enkele minuten geregeld. Na uw online aanmelding hoeft u alleen eenmalig uw meterstanden door te geven. Meer weten? Lees hier meer over het overstappen van stroomleverancier.

Stroom vergelijke van alle leveranciers

Goedkoopste stroomleverancier

Niet elke stroomleverancier is even duur, er zijn namelijk flinke prijsverschillen. Wanneer u kiest voor een goedkopere energieleverancier dan kan u dit jaarlijks als snel enkele honderden euro’s schelen. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat loyale klanten meer betalen, en dat is zonde! Door over te stappen op goedkope stroom kunt u al snel enkele honderden euro's besparen! Wilt u ook flink besparen op uw stroomkosten? Dan is het slim om eens stroom te vergelijken. Wanneer u nu overstapt kunt u profiteren van;

  • Lagere tarieven voor stroom en gas.
  • Lagere vaste kosten.
  • Een aantrekkelijke welkomstkorting.

Stroomprijzen vergelijken

Bent u op zoek naar een goedkopere stroomleverancier? Dan kunt u het beste online prijzen vergelijken op basis van uw persoonlijke stroomverbruik. Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig gas en -stroomleveranciers vergelijken op basis van onder andere prijs, duurzaamheid en aanbiedingen. Meer weten? Bekijk dan hier onze stroomvergelijker.

Waarop letten bij kiezen stroomleverancier?

Wanneer u een nieuwe stroomleverancier gaat kiezen dan kunt u op enkele dingen letten. Hieronder leest u de belangrijkste factoren.

  • Let tijdens het vergelijken op de kale energietarieven maar ook de vaste kosten. Met onze vergelijker vergelijkt u All-in-tarieven waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.
  • Wilt u kiezen voor een schonere toekomst? Kies dan voor groene stroom! In onze vergelijker ziet u eenvoudig hoe groen een energiepakket is.
  • Profiteer ook van welkomstkortingen, dit kan u een hoop geld besparen. Bekijk hier de beste aanbiedingen van dit moment.
  • Kies voor vaste of variabele energietarieven. Met vaste tarieven betaalt u de hele contractduur hetzelfde. Variabele tarieven volgen de energieprijzen in de markt.
  • Let bij het kiezen ook op de contractduur. Meestal kunt u kiezen voor een variabel energiepakket of voor een contract voor 1,3 of 5 jaar.

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave