Goedkope stroom


Goedkope stroom door het verbinden van netwerken

Op zoek naar goedkope stroom en gas? Vergelijk dan eenvoudig stroomleveranciers via GoedkopeEnergieenGas.nl en stap over naar de goedkoopste aanbieder. Nieuwe klanten profiteren vaak van voordelige kortingen en welkomstaanbiedingen en kunnen op deze manier eenvoudig honderden euro’s per jaar besparen. Wilt u ook profiteren van de goedkoopste stroom? Maak dan gebruik van onze energievergelijker.

 

Stroomtarieven in 2019

In 2019 heeft de overheid de belasting over stroom verlaagd aangezien het graag wil dat u uw woning duurzamer gaat verwarmen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp op elektriciteit. Ondanks dit zal u in 2019 toch meer voor stroom gaan betalen. Hoe dit kan? De kale tarieven stijgen! Mede door een aantrekkende economie verbruiken we steeds meer stroom, en hierdoor stijgen de prijzen. Naast een aantrekkende economie exporteren we ook meer stroom naar België, waardoor de vraag verder stijgt. In België zijn namelijk diverse kerncentrales in onderhoud waardoor het land niet voldoende stroom kan opwekken. Mede door de hogere tarieven op de groothandelsmarkt betalen huishoudens in 2019 gemiddeld €0,23 per kWh stroom.

 

Stroomtarieven in 2017 / 2018

In het jaar 2017 wordt stroom gemiddeld wat duurder. Een doorsnee huishouden zal hierdoor ongeveer €10,00 meer betalen op de energierekening. Daarnaast stijgen ook de kosten voor transport en voor gas. Waardoor de energierekening nog iets verder stijgt. Door al deze veranderingen zal de energierekening over het hele jaar ongeveer €20,00 tot €30,00 hoger uitvallen. Na 2017 stegen ook de tarieven voor stroom in 2018. Dit kwam onder andere door hogere heffingen aan belastingen en een stijgende heffing Opslag Duurzame Energie. Wilt u toch minder geld voor stroom gaan betalen? Stap dan ook over op goedkope stroom!

 

Stroomtarieven in de toekomst

In de toekomst zal u waarschijnlijk nog vaker profiteren van goedkope stroom. Netwerkbedrijf TenneT start namelijk in 2016 met de aanleg van een kabel die het stroomnetwerk van Nederland en Denemarken met elkaar verbindt. Hierdoor zullen stroomleveranciers nog meer goedkopere stroom kunnen importeren vanuit andere Europese landen. Het effect hiervan zal waarschijnlijk vanaf het jaar 2018 merkbaar zijn op de energierekening.

 

Stroomtarieven vergelijken

Om te kunnen kiezen voor de goedkoopste stroom is het belangrijk om stroomtarieven te vergelijken. Naast de tarieven voor stroom is het ook belangrijk om te kijken naar vastrechtkosten, netwerkkosten en gaskosten. En ook eventuele aanbiedingen en kortingen kunnen ervoor zorgen dat de ene energiemaatschappij goedkoper is dan de andere. Vergelijken op basis van All-in-kosten kan eenvoudig met onze vergelijker. Vindt hier meer informatie over stroom vergelijken.

 

Waarom zijn sommige stroomleveranciers goedkoper?

Niet elke stroomleverancier is goedkoop, en de verschillen kunnen best groot zijn. Mede hierdoor kan de overstap naar een andere leverancier u enkele honderden euro’s schelen. Over het algemeen is groene stroom een beetje duurder, maar dit scheelt vaak heel weinig. Het belangrijkste is dat een energieleverancier zijn kosten laag houdt, door efficiënt te werken. Daarnaast zorgen ook hoge marketingkosten voor duurdere stroom.

 

Kiezen voor vaste or variabele stroomtarieven?

Wanneer u een nieuw energiepakket kiest dan kunt u de keuze maken uit een contract met vaste of variabele stroomtarieven. Maar wat is nou precies het verschil hiertussen? Bij een vast stroomtarief staat de prijs per kWh stroom en m3 gas uw gehele contractduur vast. U betaalt dus altijd hetzelfde per kWh stroom of m3 gas. Bij een variabel stroomtarief kunnen de leveringstarieven tijdens de loop van uw contract verschillen. De prijs per kWh stroom of m3 gas kan dus tijdens een jaar hoger of lager worden. Het is lastig te voorspellen of de energietarieven gelijk blijven, dalen of hoger worden. Het blijft dus vaak een gok.

 

Overstappen naar goedkope stroom

Veel mensen zijn vrij om over te stappen naar een andere stroomleverancier. Uit recent onderzoek blijkt dat veel Nederlanders een oud energiecontract hebben met hoge variabele energietarieven. Waardoor ze ongezien veel te veel betalen. Aangezien het contract al verlopen is, is het per direct opzegbaar. Overstappen is dus gratis en binnen enkele minuten geregeld. Na uw online aanmelding hoeft u alleen eenmalig uw meterstanden door te geven. Wanneer u nu overstapt kunt u profiteren van;

  • Goedkope stroom en gas lege lage tarieven.
  • Lagere vaste lasten.
  • Een aantrekkelijke welkomstkorting of een leuk welkomstcadeau!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Eindafrekening energieleverancier
4.5 op basis van 406 stemmen
Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

GoedkopeEnergieenGas.nl
Scheepmakerstraat 42 AlkmaarNH1825BP Nederland 
 • 0612345678