Privatisering van de Energiemarkt

Privatisering van de Energiemarkt

De privatisering van de energiemarkt vond plaats op 1 juli 2004. Sinds dien kunt u als consument zelf uw eigen energieleverancier kiezen. Aangezien u sinds dien zelf uw energieleverancier kunt kiezen is de concurrentie binnen de markt flink toegenomen. Hierdoor profiteert u als consument van lagere energietarieven en voordelige overstapaanbiedingen. Daarnaast is het voor energiebedrijven een stuk belangrijk om de klachtenafhandeling en klantenservice goed op orde te hebben. Energieleveranciers zien namelijk niet graag hun klanten overstappen naar de concurrent. Naast de privatisering is het ook steeds eenvoudiger om over te stappen door de opkomst van vergelijkingswebsites.

 

Verschil vroegere energiemarkt

In de vroegere energiemarkt, voor de privatisering, besloot de overheid welke energieleverancier in welke gebieden energie leverde. Hierdoor viel er voor consumenten niks te kiezen en was er voor energiebedrijven geen druk om goed te presteren. Een raar systeem eigenlijk. Nu de energiemarkt open is kunt u zelf kiezen op basis van onder andere duurzaamheid, service en prijs. Hierdoor blijft de energiemarkt scherp, en kunt u een beter passend product afsluiten. Een beter systeem voor iedereen!

 

Voordelen Privatisering van de Energiemarkt

  • Lagere energieprijzen door toegenomen concurrentie.
  • Betere service en dienstverlening door energieleveranciers.
  • Meer aanbod; U kunt zelf kiezen op basis van prijs, duurzaamheid en service.
  • Hogere overstapkortingen om de markt scherp te houden.

 

Energiemarkt vergelijken

Wilt u ook optimaal gebruik maken van de privatisering van de energiemarkt? Stap dan ook regelmatig over van energieleverancier. Hiermee profiteert u van veel voordeel en hiermee houdt u de energiemarkt scherp. Dit is goed voor de prijzen en voor de algemene dienstverlening. Voer hieronder uw verbruik in en check direct waar u het voordeligste uit bent. Stap vandaag nog over en bespaar direct honderden euro’s!

 

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave