Kernenergie

kernenergie-kernreactor

Kernenergie is energie die is opgewekt door middel van kernreacties, de reacties waarbij atoomkernen zijn betrokken. Bij kernenergie komt enorm veel warmte vrij, dat op ouderwetse methode wordt omgezet in energie. Dit gebeurd onder andere door middel van stoom, turbines en generatoren.

 

Kernenergie in Nederland

In Nederland hebben we twee kerncentrales, een in Dodewaard en een in Borssele. De reactor in Dodewaard is in 1997 gesloten, de andere is nog in werking en goed voor 3,9 procent van de Nederlandse productie aan stroom.

 

Discussie over kernenergie

Het opwekken van energie door middel van kernreacties lijdt tot veel discussie. Voorstanders vinden kernenergie een schone en veilige energiebron, met een lage uitstoot. Tegenstanders van kernenergie beweren dat deze vorm van energieopwekking vele bedreigingen voor mens en milieu met zich meebrengt.

Kernenergie is grijze energie. Er komen namelijk geen milieubelastende gassen vrij maar er is wel sprake van schadelijk afval.

 


Energie vergelijken en overstappen via Goedkope Energie en Gas.nl

goedkope-energie--gas-beoordeling

Met onze energievergelijker vindt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen en kunt u overstappen naar de goedkoopste energie. Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.


koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave