Energiemeter

enkele-dubbele-energiemeter

Met de energiemeter wordt gemeten hoeveel energie een woning in een bepaalde periode verbruikt. De energiemeter hangt meestal in de meterkast, waar ook de meter voor het water zit. In veel gevallen zal uw energieleverancier u jaarlijks vragen om de meterstanden door te geven. Op basis van deze meterstanden kan uw energieleverancier de jaarafrekening opmaken. Voor het beheer en het onderhoud aan de meter betaalt u jaarlijks meterkosten.

 

Enkele of dubbele energiemeter

Wanneer u naar uw meter kijkt dan heeft u één of twee telwerken. U hebt namelijk een enkele of een dubbele energiemeter. Wat het verschil hiertussen is? Met de ene meter kunt u alleen het normaaltarief meten en met andere kunt u het normaal- en daltarief meten. Lees hier meer over de enkele en dubbele energiemeter.

 

Slimme energiemeter

Sommige mensen hebben hem al, en de rest van ons krijgt hem in ieder geval voor het jaar 2020. De slimme meter! De slimme meter is een digitale energiemeter die onder andere automatisch de meterstanden kan doorsturen naar uw energieleverancier. Daarnaast krijgt u ook meer inzicht in uw eigen energieverbruik. Wat het makkelijker maakt om energie te gaan besparen. Lees hier meer over de slimme energiemeter.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave