Reclamecampagne Energiedirect onjuist, onvolledig en misleidend


zomervoordeel-actie-100-euro-korting-energiedirectDe nieuwe reclamecampagne  ”…. hebben we niet, het scherpste tarief hebben we wel” van Energiedirect.nl (dochter van energieleverancier Essent) is ”onjuist”, ”misleidend” en mist ”essentiële informatie”. Dat oordeelde de Reclame Code Commissie vandaag naar aanleiding van een klacht ingediend door Budget Energie en de Nederlandse Energie Maatschappij.

 

In alle gevallen de laagste tarieven?

In de nieuwe campagne van Energiedirect stelt het bedrijf zonder voorbehoud of toelichting het scherpste tarief te hebben voor de levering van stroom en gas. De Reclame Code Commissie zegt daarover onder andere:  “De in de uitingen gewekte indruk dat Energiedirect in alle gevallen de aanbieder met de laagste tarieven is, is onjuist. Omdat de gemiddelde consument door de onjuiste informatie over het bij Energiedirect te behalen prijsvoordeel ertoe gebracht kan worden een besluit over een transactie te nemen dat hij anders niet had genomen, zijn de uitingen misleidend.”

 

Reactie Nederlandse Energie Maatschappij

“We zijn heel blij met de uitspraak”, aldus Harald Swinkels, CEO van energieleverancier de Nederlandse Energie Maatschappij. “Het leert traditionele energieleveranciers als Essent dat zij, ook via hun sub-labels, gewoon ‘binnen de lijntjes moeten kleuren’. We hadden aanvankelijk vriendelijk verzocht om de campagne aan te passen, maar daar ging Essent niet op in.”

Sjef Peeraer, directeur van Budget Energie vult aan: “Energiedirect heeft ten onrechte beweerd dat ze het scherpste tarief heeft. Daardoor zijn er nu vele Energiedirect-klanten die denken het laagste tarief te hebben, terwijl dat niet zo is. Wij gaan ervan uit dat Energiedirect deze klanten hierover zal informeren en het verschil zal bijpassen.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.