Pure Energie legt 80.000 zonnepanelen op dak Tata Steel IJmuiden


overstappen-pure-energieEnergieleverancier Pure Energie gaat bij Tata Steel in IJmuiden één van de grootste dakgebonden zonnepanelenprojecten ter wereld aanleggen. Pure Energie, onderdeel van de Raedthuys Groep en de groenste energieleverancier van NL, zal in totaal 80.000 zonnepanelen op het dak van de staalboer realiseren.

Duurzame zonne-energie voor 7.000 huishoudens

De zonnepanelen zullen geïnstalleerd worden op een stuk dak ter grote van 25 hectare. De totale installatie kan jaarlijks 22 megawatt duurzame zonne-energie opwekken, voldoende voor 7.000 huishoudens. Het totale project zal een investering van 22 tot 23 miljoen euro vereisen, een bedrag dat geheel door Pure Energie op tafel gelegd zal worden. Het contract met ijzerfabrikant Tata Steel loopt voor de komende 15 jaar.

Pure Energie wordt marktleider

Voor energieleverancier Pure Energie betekent het megaproject bij Tata Steel IJmuiden de doorbraak in zonneprojecten. Op dit moment haalt Pure Energie nog 95% van zijn omzet uit de verkoop van elektriciteit die wordt opgewekt met de 80 windmolens die het bedrijf bezit en exploiteert. Na de realisatie van het project is Pure Energie direct marktleider wat betreft zonne-energie. Tata Steel IJmuiden zal de duurzame stroom gebruiken tijdens de productie van staal. "Tata Steel streeft ernaar om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de samenleving”, verklaart directeur Hans Fischer, directeur van Tata Steel in IJmuiden. "Ik hoop dat dit project tot navolging leidt elders in ons land en ook daarbuiten."

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.