Ook energieleverancier DELTA schrapt banen


Energieleverancier DELTA schrapt banen

Energiebedrijf DELTA uit Zeeland heeft afgelopen jaar een fors verlies geboekt. Om deze reden verwacht het bedrijf dat het banen zal moeten schrappen. Dit meldt energieleverancier Delta bij de presentatie van de jaarcijfers over 2015. Eerder dit jaar maakte ook al energieleverancier Nuon bekend dat het honderden banen gaat schrappen.

 

Nettoverlies van 110 miljoen euro

Tijdens de presentatie maakt energiebedrijf DELTA bekend dat het een nettoverlies van ruim 110 miljoen heeft geleden. Dit was een flinke tegenvaller na nog een kleine winst het jaar ervoor. De grootste reden voor het bedrijfsverlies was een voorziening van 154,3 miljoen euro voor de Gasflex-activiteiten. Zonder deze afschrijving zou er door het energiebedrijf een winst zijn geboekt van 43,6 miljoen euro.

 

Mogelijk 100 tot 200 ontslagen

Een woordvoerder van het energiebedrijf sprak over een mogelijk ontslag van honderd tot tweehonderd medewerkers. Het bedrijf heeft op dit moment in totaal 1700 medewerkers in dienst. Volgens de woordvoerder van het bedrijf zal er meer bekend worden gemaakt aan het eind van april of begin mei. Dit zal gebeuren nadat de plannen zijn besproken met de aandeelhouders van het bedrijf.

 

Lage energieprijzen drukke omzet

De energieleverancier haalde in 2015 een flink lagere omzet, wat voornamelijk te wijten valt aan de lage tarieven die betaald worden voor stroom en gas. De totale omzet daalde van 1,9 miljard euro in 2014 naar 1,3 miljard euro in 2015. Daarnaast zorgde ook de verkoop van Indaver voor een kleine omzetdaling.

“DELTA bereidt zich op dit moment voor op een herstructurering”, schrijft de onderneming. Energiebedrijf DELTA zegt nog dit jaar te komen met plannen voor het herkapitaliseren of verkopen van onderdelen van het bedrijf.

“Hoewel dit plan streeft naar behoud van maximale duurzame werkgelegenheid zal in elk scenario voor de toekomst van DELTA werkgelegenheid verdwijnen.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.